• İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Yusuf Kaplan: “Mülteci” sorunu büyümeden ve ümmet bilincini zedelemeden çözülmeli

Yusuf Kaplan: “Mülteci” sorunu büyümeden ve ümmet bilincini zedelemeden çözülmeli

Bu hafta başında, hiç beklenmedik bir şehrimizde, hiç beklenmedik bir hâdise yaşadık: Orta Anadolu’nın kalbi, Türkiye’nin en büyük ticaret merkezlerinden biri, Kayseri, daha önceden pek yaşamadığı, yaşaması hayal bile edilemeyecek, kendisine fazlasıyla yabancı bir hâdiseyle sarsıldı: Ülkeyi kaosa sürükleme potansiyeline sahip büyük bir provokasyona sahne oldu.

Kayseri’de patlak veren ürpertici bir tecavüz hâdisesinin sosyal medyada servis edilmesinden sonra..

Türkiye’nin nereye doğru sürüklendiğini henüz tam olarak idrak edemediğimiz büyük bir sosyo-kültürel felâketin, “sığınmacılar” veya “göçmen” sorununun ilerde kazanabileceği boyutlara ilişkin ürpertici bir örneğine tanık olduk böylelikle.

GÖKMEN ÇİÇEK: KAYSERİ’NİN GÜLÜ

Bir Suriyelinin küçük bir Suriyeli çocuğa tecavüz ettiğine dâir görüntüler yayıldı etrafa bir anda. Bu görüntüler, haklı olarak, infial uyandırdı bütün Türkiye çapında.

İnsanlar kamyonlara dolduruldular ve olay mahalline bırakıldılar! Olay mahalline bırakılanlar da dâhil provokasyona karışanlar bir anda Türkiye’nin en sakin, en huzurlu ve güvenli şehirlerinden birini cehenneme çevirmeyi başardılar!

İnsanlar sokaklara çıkamadılar birkaç gün. Çok büyük bir gerilim hâkim oldu şehre. Ancak Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek’in özel gayretleri ve zekice geliştirdiği ve uyguladığı stratejilerle olayın büyümesi önlendi.

Devamı:https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusuf-kaplan/multeci-sorunu-buyumeden-ve-ummet-bilincini-zedelemeden-cozulmeli-4631199

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim