• İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

'Yirmi Bir’in Yelkovanı' dergisi çıktı

'Yirmi Bir’in Yelkovanı' dergisi çıktı
Ankara Valiliğinin, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin iş birliği ile yürüttüğü Bilge Yazarlar Projesi’nin öğrencileri 'Fidan Yirmi Bir’in Yelkovanı' adlı dergiyi okuyucularıyla buluşturdu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Yazma yeteneği ve arzusu olan gençlerimize okuma alışkanlıkları kazandırmanın yanı sıra temel yazma eğitimlerini usta yazarlarımızın eşliğinde veriyoruz. Bu eğitimi alan pek çok genç yazar adayımız oldu. İnanıyorum ki onlar gelecekte edebiyat meşalemizi ileriye taşıyacaklardır.” dedi.

Yazma becerisi ve merakına sahip lise öğrencilerine yönelik 2021 yılında başlayan yazarlık eğitimini başarıyla tamamlayan “Fidan Grubu”nun katkılarıyla “Fidan Yirmi Bir’in Yelkovanı” isimli dergi okuyucuları ile buluştu.

fidan.jpg

Ankara Valiliği yayınları arasından yayımlanarak edebiyat severlerle buluşan derginin İmtiyaz Sahipliğini Ankara Valiliği Adına Harun Kaya üstlenirken, yayın kurulu Zeynep Türksoy İlhan, Mahmut Erdemir, Fatma Aydar, Arzu Acar, Nehir Ekşi, Irmak Ekşi, Nesibe Şahinoğlu, İlayda Yıldırım, İkbal Sevgi Denkli ve İpek Yaşar’dan oluştu.

Nehir Ekşi ve Nesibe Şahinoğlu’nun tasarımını üstelendikleri dergi, Ankara Valisi Vasip Şahin’in ön sözüyle başlıyor.

Şahin yazısında şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal hayatın sosyolojik, psikolojik, kültürel ve tarihi gelişimlerinin önemli unsurlarından biri olan edebiyat, yüzyıllardır insanı besleyen bir güç olmuştur. Fikir hayatını doğru şekillendirmede, toplumsal değerler çerçevesinde nesiller yetiştirmede okumanın ve yazmanın önemi büyüktür. Bu gerçeklikle kültürel kodları taşıyan edebiyat, tarihin ve sosyal yapının tanığı olmaya devam etmektedir. Nesilden nesile kültürel mirasın, dil ve inancın aktarılması yazılı ve sözlü kaynakların varlığı ile mümkündür.”

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/ankara/yirmi-birin-yelkovani-dergisi-cikti-161357h.htm

Dergi için: http://bilgeyazarlar.com.tr/dokumanlar/5322a6effccf42459a2f145b60661529Fidan%20Dergi.pdf

Bu haber toplam 352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim