• İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Yenidünya Dergisi’nin Mayıs sayısı çıktı

Yenidünya Dergisi’nin Mayıs sayısı çıktı

Yenidünya Dergisi; İlim, irfan, tasavvuf, medeniyetimizin mukaddes değerleri, manevi dünyamıza ışık tutan gönül erenlerini dosya konusu yapmasıyla biliniyor ve bunda da oldukça başarılı bir yayıncılık örneği sergiliyor.

Hasan HAFİF’in Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği dergide, Recep KARA Yazı İşleri Müdürü, Hasan Taha DİNÇ ve Muhammed Ali BAYDI ise editör olarak görev yapıyor.

Beyza ve Hanımefendi ekleriyle aileye hitap eden Yenidünya Dergisi’nin Mayıs sayısı “Vatan ve Tarih Şuuru” dosya konusuyla okuyucuları ile buluştu.

Tarih, geçmişte yaşanmış olayların kuru bir ifadesi değildir

Editör Hasan Taha Dinç, dosya konusuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Bir devlet; dil, din, vatan, bayrak ve tarih gibi değerlerine sahip olmanın  ve bunları korumanın şuuruna ne kadar çok ererse, tarih sahnesinde var  olma süresi de o kadar uzun olur. Düşmanlarımız bu gerçekleri iyi bildikleri için can alıcı noktalara saldırarak, her çeşit basın-yayın organlarıyla aile yapımızı, ahlâkımızı, töremizi,  tarihimizi yok etmeye çalışmaktadır. Bunların tarih düşmanlığının altında yatan bir gerçek daha var o da İslâm düşmanlığıdır. Çünkü millet olarak İslâm’la yoğurulmuş bir geçmişimiz vardır.”

“…. Tarih, geçmişte yaşanmış olayların kuru bir ifadesi değildir. Tarih; fertlerin, toplumların, milletlerin örflerini, âdetlerini, kültürünü, sanatını, düşüncelerini, duygularını, savaşlarını, acılarını, sevinçlerini, heyecanlarını, hedeflerini geçmişten geleceğe aktaran ve içinde saklayan çok değerli hayat tecrübeleri toplamıdır. Bu yönüyle çok kıymetli bir hazinedir.”

Tarihsiz millet, talihsiz, köksüz ve öksüz bir millettir

“Bu gibi sebeplerden dolayı her toplum; tarihini bilmeye, gençlerine öğretmeye, gelecek nesillere aktarmaya mecburdur. Tarihsiz millet, talihsiz, köksüz ve öksüz bir millettir. Bu özelliğinden ve öneminden dolayı bazı İslâm âlimleri; «Tarih ilmini öğrenmek vâcib.» demişlerdir.”

Dosya konusuna katkıda bulunan yazarlar ve konu başlıkları:

Alemdar, “Vatan ve Tarih Şuuru”; Mehmet Nezir Gül, “Türkiye’yi Niçin Seviyoruz?”; Mustafa Armağan, “Vatan ve Tarih Şuurunu Nasıl Anlamak Gerekir?”; Prof. Dr. Ali Akpınar, “Yeryüzü Hâlifesi İnsanın Vatan Tutkusu”, Nidayi Sevim, “Osmanlıda İki İlginç Spor Kulübü: Lahanacılar ve Bamyacılar”, Prof. Dr. Kadir Özköse, “Ülkemizin İstiklâline ve İstikbâline Sâhip Çıkma Sorumluluğumuz”, Alemdar, “Asıl Vatan”

Gül: Türkiye Bir Dâvâdır

“Vatan ve Tarih Şuuru” nu farklı yönleri ile alan isimlerden biri de yazar Mehmet Nezir Gül.

“Sevgi insana özgü. Hepimizin yüreğinde, sonsuz bir sevgi nehri akar. Berraktır, temizdir, ana sütü gibi helâldir. Yol boyu bu sâfiyetini korumaya çalışır. Kimi zaman ve kimi yerlerde kirlenir. Kendisi bazen hemen arınır. Kimi zaman da uzun sürer. Hele hele modern dünyanın teknolojik, enformatik, ekonomik ve antropolojik kirleri nehri bazen tanınmaz hâle getirir.

Nehirlerin bu yol alışında bize düşen, sevgi akışını kirletmeden nehri temiz tutmak. Sevgiyi canlı kılmak. Hak edenlere bol bol sunmak, hak etme yenlere isrâf etmemek….”

Gül, vatan ve tarih şuuruna dair önemli değerlendirmesine bu cümlelerle başlıyor.

Devamında ise; “Fıtrat, Özgürlük Yurdu, Güçlü Medeniyetler Yurdu, İstanbul ve Kadîm Şehirler Yurdu, İslâm’a Hizmet Yurdu, İlim, İrfan ve Hikmet Yurdu, Mazlumlar Yurdu, Güzel İnsanlar Yurdu, Ümmetin Kalbi, Türkiye Bir Dâvâdır…” ara başlıkların altında vatanı neden sevmemiz gerekti ve Türkiye’nin değerlerine dair geniş, derin ve anlamlı tahlillerde bulunuyor.

**

64 sahifeden oluşan Yenidünya Dergisi’nin Mayıs sayısı daha önce ki nüshalarında olduğu gibi keyifle okunacak, aileye okutturulacak bir muhtevada hazırlanmış.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Yenidünya Dergisi

Abone Dağıtım Servisi

 Mehmet Mustafa Çelik • 0533 030 27 61

 abonedagitim@abymedya.com

 

Mahmut Erdemir

adsiz-087.png

Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim