• İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Yakup Köse: Operasyon unsurlarını kimler organize ediyor?

Yakup Köse: Operasyon unsurlarını kimler organize ediyor?
Maalesef ülkemiz bir operasyon sahası olmaktan kurtulamıyor. Kayseri'de bir çocuğa tecavüz iddiasıyla başlayan hadiseler birkaç şehirde de küçük çaplı olsa da devam etti. Tehlike henüz geçmiş de değil.

İddia göre bir Suriyeli akrabası olan bir çocuğu istismar ederken yakalanıyor ve bunu duyan bölge halkı sokağa dökülüyor. Çocuğa yapılan istismara tepki için sokağa dökülenler Suriyelilerin evlerini, iş yerlerini ve araçlarını yakmaya başlıyor. Yakamadıklarını taşlıyorlar. Dükkanları yağmalıyorlar.

İnsanlar hadisleri görünce, "Çocuğa yapılan istismara tepki göstermekle ev, işyeri ve araç yakmak ne alaka" diye haliyle soruyor.

Yakma, taşlama ve yağmalama yapanlar gözaltına alındıklarında gerçek hüviyetleri de ortaya çıkıyor. Gözaltına alınanların ekserisi sabıkalı çıktı. Öyle tek sabıkalı da değiller; en masumu 3-4 sabıkalı! Gasptan tecavüze, torbacılıktan hırsızlığa aklınıza gelen her suçtan sabıkası olan bu insan müsveddelerinin vatan millet için sokağa çıkacak halleri. Bu özneler, 2023 senesindeki depremlerde milletçe büyük acılar yaşarken deprem bölgesine yağmalamaya gidecek kadar alçalanlarla aynı soysuzlukta kan müşterekliği var.

Bunların dinleri, imanları, vatanları, milletleri paradır. Bunlar operasyon çocuklarıdır. Parayı bastıran bunlara her şeyi yaptırır. Çoğunluğu uyuşturucu türü maddeler kullandıklarından zekâ yönünden de istismara açıktırlar. Yani, çok kullanışlı operasyon unsurlarıdırlar.

Bugün sokağa çıkıp yakıp yıkan, taşlayıp yağmalayanların hüviyetlerinin fotoğrafını çektikten sonra gelelim hadisenin devlete bakan yönüne. Kontrolsüz göç dalgasına karşı ilk başlarda planlı bir program uygulanmadı. Şehirlerin nüfus yoğunluğuna göre mültecilerin dağılımı yapılmadı.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/operasyon-cocuklarini-kimler-organize-ediyor-yazi-1879389/

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim