Yıl 1978, D. Mehmet Doğan, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Necmettin Turinay, Alper Aksoy, Saadettin Elibol, Ahmed Günbay Yıldız, Yahya Akengin, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Yazgan, Beşir Ayvazoğlu, Zeki Ceyhan, Hasan Kayıhan, Erdem Bayazıt ve Hüsnü Aktaş. Bu on dört kurucu üye bir araya geliyor ve Yazarlar Birliği’ni kuruyor...
Bu kurucu üyeler arasında yer almayan/alamayan fakat böyle bir kurumun oluşumunu gerekli gören ve daha başlangıçta üye olarak destekleyen öyle önemli simalar var ki…
İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan ilk 45 üye:
H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okcu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya, Muhsin İlyas Subaşı, Mustafa Kara, Orhan Kavuncu, Abdullah Sertkaya, M. Nuri Şahin.
Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.
32. üyemiz İskender Öksüz...
1945 yılında İzmir’de doğdu.
Eğitim: 1969 Yale University (Ph.D.), 1968 Yale University (MS) ve 1966 Ege Üniversitesi (Kimya-Fizik Lisansı)
Çalışma hayatı: 2002-2012: Prof., Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü.
1987-2002: Sağlık, bilişim, eğitim sektörlerinde çeşitli firmalarda profesyonel üst yönetici. Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği, genel müdürlük, holding genel koordinatörlüğü yaptı.
1981-1987: Prof., University of Petroleum and Minerals, Suudi Arabistan’da akademik ve idari görevler, bilgisayar destekli öğretim koordinatörü, yeni öğretim üyesi seçimi ve terfi komitesi üyeliğinde bulundu.
1968-1981: Bölüm başkanlığı, rektör yardımcılığı, rektör vekilliği. (ODTÜ), kürsü başkanlığı, senato üyeliği (ADMMA), Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu 7. Dönem üyeliği, Atom enerjisi konusunda bakan danışmanlığı yaptı. Töre-Devlet Yayınevi yöneticisi olarak görevinde bulundu.
Öksüz’ün 30’un üstünde bilimsel yayını var ve 700’ün üzerinde atıf almıştır.
Yönetim uzmanlık alanları ise sağlık, toplam kalite yönetimi, bilişim ve pazarlama alanlarındadır.
Bilimsel uzmanlık alanları: Teorik kimya, fiziko-kimya, bilgisayar uygulamaları ve programlama.
Siyasi - sosyal çalışmalar: Türkiye Yazarlar Birliği üyeliği, Kültür, Bilim ve Teknik Merkezi kuruculuğu, Türkocağı Hars Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeliği, Millî Düşünce Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği; Millî Strateji Araştırma Kurulu başkanlığı.
Töre, Devlet, Bozkurt, Türk Yurdu dergilerinde makale ve başka yazılar. Son Havadis, Yeni Ufuk, Ayyıldız gazetelerinde köşe yazarlığı.
Eserleri
- Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi -Teori- (1977; son baskı 2016 ve sonra)
- Türk’üm Özür Dilerim (2013)
- Niçin (Geri Kaldık)? Tarih- Devlet-Ekonomi-Yönetim (2014)
- Millet ve Milliyetçilik (2016),
- Alt Akıl: Aptallar ve Diktatörler (2017)
- Bilim, Din ve Türkçülük (2018)
İskender Öksüz'ün üyelik formu:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.