Yıl 1978, D. Mehmet Doğan, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Necmettin Turinay, Alper Aksoy, Saadettin Elibol, Ahmed Günbay Yıldız, Yahya Akengin, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Yazgan, Beşir Ayvazoğlu, Zeki Ceyhan, Hasan Kayıhan, Erdem Bayazıt ve Hüsnü Aktaş. Bu on dört kurucu üye bir araya geliyor ve Yazarlar Birliği’ni kuruyor...
Bu kurucu üyeler arasında yer almayan/alamayan fakat böyle bir kurumun oluşumunu gerekli gören ve daha başlangıçta üye olarak destekleyen öyle önemli simalar var ki…
İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan ilk 45 üye:
H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okcu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya, Muhsin İlyas Subaşı, Mustafa Kara, Orhan Kavuncu, Abdullah Sertkaya, M. Nuri Şahin.
Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.
20. üyemiz: Şevket Bulut…
31.08.1936 yılında Kilis'in Musabeyli bucağında dünyaya geldi.
1957-1959 yılları arasında Erzurum Teknikler Okulu'nda okuyarak inşaat teknikeri oldu. Şevket Bulut, stajını Devlet Demir Yolları’nın Kars-Sarıkamış yöresinde inşa ettiği “Büyüktünel” inşaatında yaptı. 1970’te Kahramanmaraş Bayındırlık Müdürlüğü'nde görev aldı. Görevi nedeniyle birçok ilçe ve köyü gezip görme imkânı buldu.
Şevket Bulut, yazarlığa ilk olarak şiir denemeleriyle başladı. Uzun yıllar mahalli gazete ve dergilerde yazdı. Daha sonra hikayeye yöneldi.
Hikâyelerini Hareket, Hisar ve Dolunay dergilerinde yayımlattı.
İlk hikâyesi 1970 yılında Hareket Dergisi’nde “Odacı Mehmet Efendi” adıyla yayımlanan Şevket Bulut’un toplamda sekiz hikâye kitabı vardır: Al Karısı (1971), İstanbul: Hareket Yayınları. Sarı Arabalar (1974), İstanbul: Hareket Yayınları. Dilek Çınarı (1975), İstanbul: Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları. Kefensiz Ölüler (1984), İstanbul: Dergâh Yayınları. Baharı Göremeyen Çocuklar. (1996), Kahramanmaraş: Dolunay Yayınları. Sınırdaki Tarla (1996), Kahramanmaraş: Dolunay Yayınları.
Türk hikâyeciliğinin önemli isimlerinden biri olan üyemiz Şevket Bulut, 17 Eylül 1996’da vefat etti.
Arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.
Şevket Bulut'un üyelik formu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.