İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan 40 üye:
H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okçu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya.
Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.
49. üyemiz Osman Tunç...
Osman Tunç 1952 tarihinde Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1979).
Öğrencilik yıllarından başlayarak Hilal dergisi ve Millî Gazete‘de çalıştı. Millî Gazete’de yazı işleri müdürlüğü yaptı (1979-82). Aynı yıllarda kurduğu Piran Yayınevi’ni yönetti. (1975-77)
Osman Tunç, İngilizce dil kurslarına katılmak üzere Londra ve Cambridge'de bulundu. (1986) Avukatlık stajını tamamlayarak (1981) gittiği Suudi Arabistan'da Mekke Umme'l-Qura Üniversitesi Davet ve Usulü'd Din Bölümü’nü bitirdi. (1989)
Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatını yeniden yayına hazırlayan Zehra Yayıncılık’ta danışmanlık ve editörlük yaptı.
Makaleleri Hilal (1969-80), Millî Gazete, Yeni Devir (1978-81), Bilgi ve Hikmet, Sözleşme, Serbestî, Dava, Nu-bihar, Düşçınarı, Kardelen, Köprü ile sahipliği ve yazı işleri müdürlüğünü üstlendiği Yeni Zemin (1993-94) gazete ve dergilerinde yayımlandı.
Çağdaş İslâm düşünürlerinden, İngilizce, Kürtçe ve Arapça’dan çeviriler yaptı.
Eserleri:
Derleme-Sadeleştirme: Bediüzzaman Said Nursı (Abdurrahman Nursi'den, yay. haz., 1979), Şırnak Baskını (basın taraması, 1992), Bediüzzaman'ın Volkan Yazıları (sad., yay. haz., 1994), Büyük Cevşen ve Meali, Küçük cevşen ve Meali, Namaz Tesbihatı ve Türkçe Meali, Melaye Cizırı Divvan (Metne Kürdi - Türkçe Çevirisi, 2011)
Gezi: Iran'da İslam’ın Zaferi (1980)
Çeviri: İslâm (İsmail Faruki'den, 1987), İslâmî Üniversite Kavramı (Prof. Haşan Bilgrami - Prof. Seyyid Ali Eşref’ten, 1988), İslami Eğitimde Yeni Ufuklar (Prof. Seyyid Ali Eşreften, 1991), İslam’da Felsefi Düşüncenin Doğuşu (Ali Sami en-Neşşar'dan, 1999), Vaadedilen Günler (Taha Hüseyin'den, 2001), İslam Devletinde Kamusal Özgürlükler (Gannuşi'den, 2001), Divan (Molla Ahmed-i Ceziri'den, 2007). Tüy (Selim Berekat’tan, 2015)
Osman Tunç'un üyelik formu:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.