• İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

TYB ile Kazakistan Yazarlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı

TYB ile Kazakistan Yazarlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı

Kültürel temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Mereke Kulkenov ile Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan bir araya gelerek iş birliği protokolü imzaladılar.

26 Haziran 2024 tarihinde ASBÜ’de gerçekleşen protokol törenine katılarak bir konuşma yapan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmanın ve dünyaya tanıtmanın önemli olduğunu belitti.

Türk edebiyatının geleceğini konuşmak, ortak kültürel mirası ortaya çıkarmak, Türk Dünyası edebiyatlarının arasındaki bağlantıyı güçlendirmek ve aralarında bir köprü oluşturmak amacıyla TÜRKSOY Yazarlar Birliği’ni kurduklarını ifade eden Yusuf, iki yazar kuruluşumun imzaladıkları protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Kulkenov’da yaptığı konuşmada, karşılıklı bilgi alışverişi, tecrübe paylaşımı ve iş birliklerine imkân sağlayacak olan protokolün iki kardeş ülkeyi birbirlerine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

Türkiye’de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Kulkenov sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ile Kazakistan, gücünü müşterek tarih, dil, din ve kültür bağlarından alan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülke. Devam eden ticari, sosyal ilişkilerin yanı sıra kültür ve edebiyat alanındaki iş birliklerimiz kadim edebiyatımızı, yazar ve düşünürlerimizi çok daha yakından tanıma fırsatı tanıyacaktır.”

Kazakistan heyetini ASBÜ’de  misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurulma amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kurulduğu 1978 yılından bu yana ülkemizin kültürüne, sanatına ve edebiyatına hizmet eden TYB’nin Balkanlarda ve Türk Dünyasında kardeşliğimizi ve gönül birliğimizi kuvvetlendirmek için düzenlediği şiir şölenleri ve kültürel faaliyetlerle dünyanın farklı coğrafyalarda yaşayan ve lehçelerde binlerce eser veren edebiyatçılarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra, karşılıklı işbirliği çerçevesinde tarafların, edebiyat, sanat, sosyal ve kültürel konularda seminer, konferans, panel, açık oturum, yarışma, kurultay ve benzeri eğitim ve sosyal etkinlikler alanlarında iş birliği yapmalarına dair protokol Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Mereke Kulkenov ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından imzalandı.

İmza törenine TYB Genel Sekreteri Mehmet Kurtoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılcı, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Mahmut Erdemir, TÜRKSOY Daire Başkanı  Dr. Cavid Mövsümlü ve koordinatör Murat Kahraman katıldı.

2-163.jpg3-138.jpg

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim