Bu anlamda başta Dergâh, İtibar, Umran ve Cins olmak üzere çeşitli dergilerde, Yeni Şafak ve Star-Açık Görüş’te yazılar yayımlamış; çağdaş Türk ve İslam düşüncesi, İslamcılık, Türk siyasi hayatı, kültür ve ideolojiler gibi alanlarda 13 kitap kaleme almış ve Türk şair İsmet Özel’in gazete yazılarının derlemesinden oluşan 12 kitaplık Şairin Devriye Nöbeti Serisini de yayına hazırlamış Ercan Yıldırım “Türk Düşünce Hayatında D. Mehmet Doğan” başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiştir.
Yazar Ercan Yıldırım’ın konuşmasından önce açılış konuşması yapan TYB-Bolu Şubesi Başkanı Mustafa Süs, D. Mehmet Doğan’ın Türkiye’de düşünce hayatının gerçek ve en sert meselelerine girme cesaretiyle ön plana çıktığından bahsetmiştir. Öyle ki Süs, D. Mehmet Doğan’ın daha ilk eserlerinden birisine Batılılaşma İhaneti ismini seçmek suretiyle Batılı olmayan toplumların Batılılaşma tecrübesini bir hastalık (garpzedegi) olarak değerlendiren İranlı sömürge karşıtı yazar Celal Âl-i Ahmed’in de ötesine geçerek bu tecrübeyi bir ihanet olarak tanımladığını vurgulamıştır.
Yazar Ercan Yıldırım, Türk Düşünce Hayatında D. Mehmet Doğan başlıklı konuşmasına D. Mehmet Doğan’ın fikriyatını Türk-İslam düşüncesinin bütünselliği içindeki özel yerine yerleştirerek başlamıştır. Bu anlamda D. Mehmet Doğan’ı Anadolucu fikriyat içinde Nurettin Topçu ekolünün bir parçası olarak değerlendirmiştir. Yazar Ercan Yıldırım, D. Mehmet Doğan’ın Türk düşünce hayatındaki istisnai yerini “İslamcılar içinde milliyetçi”, “milliyetçiler içinde İslamcı” bir duruşu olduğunu söyleyerek ortaya koymuştur. Ercan Yıldırım, D. Mehmet Doğan’ın tarih anlayışının Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne bir devamlılık olduğu fikrine dayandığını, sürekliliğin yapısal, Kemalizm’in ise geçici bir sapma olduğunu savunmuştur. Yazar Ercan Yıldırım, D. Mehmet Doğan’ın bir fikir ve kültür savaşçısı olduğunu söyleyerek bu savaşta en önemli meselelerin başında dil meselesinin geldiğini ifade etmiştir. Ercan Yıldırım’a göre D. Mehmet Doğan’ın Kemalizm’in dil devrimi ile kültür soykırımı yapmasından şikâyet etmekle kalmadığını aynı zamanda şikayet ettiğine alternatif sunmak adına sözlük çalışması yaptığını da savunmuştur. Ercan Yıldırım’a göre bu anlamda D. Mehmet Doğan Türk düşünce hayatında bir ada olarak temayüz etmiştir. Son olarak Ercan Yıldırım, D. Mehmet Doğan’ın TYB’nin üstünden konum elde etmeye çalışanlar için oldukça hassas ve fakat TYB ve Türkiye’ye hizmet amacı olanlar içinse oldukça koruyucu olduğundan bahsetmiştir. Konuşmasını tamamlanmasından sonra Ercan Yıldırım’a ve misafirlere teşekkür eden TYB-Bolu Şubesi Başkanı Mustafa Süs, D. Mehmet Doğan’la Bolu’da bir hatırasından bahsetmiştir. D. Mehmet Doğan’ın RTÜK başkanlığı gibi önemli konumlarda çalışmış olmasına rağmen altı su alan bir ayakkabı giyecek kadar dervişane bir hayat sürdüğünü söylemiştir. Nihayet program son olarak D. Mehmet Doğan için indirilen hatim duasıyla tamamlanmıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.