Türkiye Yazarlar Birliği 12 Mart 2024 tarihinde; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Anadolu Mektebi, Özel Çağrı Okulları, Mamak ve Altındağ Belediyelerinin iş birliği ile İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.
Anma, Kur’an tilaveti ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetini, “Kuran-ı Kerim güzel okuma Türkiye Birincisi” ödülüne layık görülmesiyle tanınan Mustafa Özyılmaz okudu.
Mamak Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile devam eden programda Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan bir konuşma yaptı.
Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nı 103 yıl önce asil ve kahraman Türk milletinin ruh halini, duygu ve düşüncelerini tüm samimiyetiyle ve ihsanıyla Tacettin Dergahı'ndaki evinde kaleme aldığını aktaran Arıcan şöyle devam etti:
İstiklâl Marşı’nın yazılma sebebi, süreci, anlam ve öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için, TYB Vakfı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı, kurucu ve şeref başkanımız D. Mehmet Doğan’ın öncülüğünde 45 yıldır burada İstiklal Şairimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Mehmet Âkif Ersoy sadece bir şair olmayıp, ülkemizin zor günlerinde nerede, hangi alanda ihtiyaç duyulursa orada görev yapan önemli bir düşünür, mütefekkir ve dava adamıdır”
TYB yönetim kurulu üyeleri, Özel Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürü Nuran Altunbaş yazarlar, şairler, öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenci ailelerinin katıldıkları programda Özel Çağrı Koleji öğrencileri İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını büyük bir coşku ile okudular.
Anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan dua ile son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.