• İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye'de ilk Sosyokent projesini hayata geçiren ASBÜ'ye iki yeni fakülte daha geliyor

Türkiye'de ilk Sosyokent projesini hayata geçiren ASBÜ'ye iki yeni fakülte daha geliyor
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, anadolugazete.com.tr'nin sorularını cevaplayarak, üniversiteye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Arıcan, ''Türkiye’de örnekleri daha çok mühendislik alanında Teknokent şeklinde yer alan teknoloji geliştirme bölgeleri ilk kez üniversitemizde sosyal bilimler odaklı kurgulanmış ve 'Sosyokent' faaliyete geçirilmiştir. Önümüzdeki yıllarda iki fakülteyi daha faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.'' dedi.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Musa Kazım Arıcan, rektörlük sürecinden bahsederek, ASBÜ kapsamında yapılan projeleri ve ASBÜ içerisinde yer alan bölümler ile ilgili soruları Ankara'nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr'ye açıkladı.

İkinci kez ASBÜ Rektörü olarak atanan Arıcan, Başkent'in kalbi Ulus'ta bulunan ASBÜ'deki çalışmaları detayları bir şekilde anlattı. ASBÜ bünyesinde yer alan araştırma merkezleri ile ilgili konuşan Prof. Arıcan, ''Üniversitemiz bünyesinde 21 farklı araştırma merkezi bulunmaktadır.'' dedi.

 

ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan, anadolugazete.com.tr'nin sorularını şu şekilde yanıtladı...

''FARKLI ALANLARINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR''

Rektörlüğünüzün ilk dönemini kısaca değerlendirecek olursanız neler söylemek istersiniz?

Geçtiğimiz dört yılda üniversitemiz pek çok ilke imza atmıştır. Öncelikle üniversitemiz dijital sosyal bilimlerde uzmanlaşan üniversite seçilmiştir ve bu anlamda üniversitemizdeki faaliyetler sürdürülmektedir. Türkiye’de örnekleri daha çok mühendislik alanında Teknokent şeklinde yer alan teknoloji geliştirme bölgeleri ilk kez üniversitemizde sosyal bilimler odaklı kurgulanmış ve 'Sosyokent' faaliyete geçirilmiştir.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/ankara/asbu-rektoru-musa-kazim-arican-asbu-yil-boyunca-farkli-programlar-161564h.htm

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim