• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Konya 20 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 23 °C
  • Trabzon 24 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 16 °C
  • Bursa 21 °C

Trabzon'da Hüseyin Albayrak Anıldı, Kitabı Tanıtıldı

Trabzon'da Hüseyin Albayrak Anıldı, Kitabı Tanıtıldı
Trabzon'da merhum araştırmacı yazar Hüseyin Albayrak için anma ve kitap tanıtım programı düzenlendi. Programda Albayrak'ın vefatından önce tamamladığı "Trabzon'da Gönül Dostlarım" adlı kitabı katılımcılara dağıtıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığı iş birliğinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve aynı zamanda kitabın editörlük çalışmasını da yapan Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ile araştırmacı yazar Tahir Orhan’ın yanı sıra Albayrak'ın oğlu Ömer Albayrak, yazarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Albayrak’a Vefa Programı

Konuşmalarında Albayrak'ın şehrin kültürüne ve tarihine önemli katkılar sağladığına vurgu yapan katılımcılar, yazarın vefatından sonra tamamlanan kitabının da Trabzon kültürü için önemli bir kaynak olduğunu ifade ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Albayrak'ı "şehrimizin çok kıymetli bir değeri" olarak nitelendirerek, "Üreten, değerler ortaya çıkartan ve ülkenin fikriyatına da katkı sağlayan değerli bir şehir Trabzon. Böyle özellikli bir şehrin insanlarını anmak, anlamak ve onların yaşarken de kıymetini bilmenin bu şehrin bir yöneticisi olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, Ortahisar Belediye Başkanı olduğu dönemde, merhum Albayrak'ın basın hayatının 60. yıldönümü için düzenlenen anma programını da hatırlatarak, "Sağken yapabilmek çok kıymetli. Bu tür programların sayılarını da artırmamız lazım" diye konuştu.

Milli Mücadele Dönemi Basını Anlatılıyor

Albayrak'ın Milli Mücadele dönemindeki basını anlatan eserine de değinen Genç, "Ortahisar Belediyesi olarak biz Kültür Yayınlarımız içerisinde bastık. Çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdü. Allah gani gani rahmet eylesin. Eserleri Trabzon tarihine hizmet edecek" dedi.

Albayrak'ın Eserleri Emeklerinin Göstergesi

Eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Albayrak'ı "çok değerli bir ağabey" olarak anarak, "Yaptığı çalışmalara şahit olduk. Zaman zaman katkıda bulunmaya çalıştık" dedi. Özak, Albayrak'ın eserlerini "şehrin ruhunu taşıyan" eserler olarak nitelendirdi.

O aynı zamanda bir gönül insanıydı

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna da Albayrak'ın sadece bir eğitimci, yazar değil, aynı zamanda gönül insanı ve Trabzon sevdalısı olduğunu söyledi. Tuna, Albayrak'ın Trabzon sevgisini tüm eserlerine ve çalışmalarına yansıttığını ifade etti.

Oğlu Albayrak Teşekkür Etti

Yazar Hüseyin Albayrak'ın oğlu Ömer Albayrak ise, kitabın ortaya çıkması için ilk adımı atan Ahmet Metin Genç'e ve hazırlanmasında emeği geçen Kamuran Tuna ve Tahir Orhan'a teşekkür etti. Ömer Albayrak, "Bu eseri birlikte var ettik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hüseyin Albayrak'ın "Trabzon'da Gönül Dostlarım" adlı kitabı katılımcılara hediye edildi.

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim