Geçmişte çok vakit alan işlerin bugün birkaç dakikada yapıldığını görüyoruz. Hayatı kolaylaştıran dijitalleşmenin elbette olumsuz etkilerine de maruz kalıyoruz. Her nimetin ve kolaylığın bir külfeti ve zorluğu da oluyor.
Mesela çalışma hayatında dijitalleşmenin yaygınlaşması nedeniyle çalışanların 'özel hayat' ile 'çalışma hayatı' arasındaki sınırların kaybolması ve iç içe geçmesi gibi önemli bir sorun ortaya çıktı.
Covid-19 salgınında işyerlerinin kapalı olması nedeniyle uzaktan çalışma ve evden çalışma gibi çalışma biçimleri öne çıktı. Salgın sonrası uzaktan/evden çalışma önemli oranda azalsa da belli sektörlerde yaygınlaştı.
Salgın döneminde işlerin dijitalleşmesinin bugün de artarak devam ettiğini görüyoruz. Çalışma hayatının dijitalleşmesi çalışanların yeni sorunlarla muhatap olmasına neden oluyor. Her yerde ulaşılabilir olma durumu çalışanları "teknostres" denilen yeni tür bir strese maruz bırakıyor.
Çalışanlar işle ilgili bir gelişmeleri kaçırmamak için sürekli cep telefonlarına ve bilgisayara bakmak zorunluluğu hissediyor. Gruplardan kendilerine gelen iş talimatlarını, elektronik posta mesajlarını veya anlık mesajlaşma uygulamalarını devamlı kontrol etmek durumundalar.
Devamı:https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/calisanlarin-ulasilabilir-olmama-hakki/haber-1520453
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.