• İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Tarık Ziya Gücüm: ​Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bir konu

Tarık Ziya Gücüm: ​Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bir konu
Toplum bilimleri, özünde insan ve toplum etkileşimini barındıran ve toplumun farklı açılardan ele alındığı ahlâk, din, çevre, bilim, iktisat, siyaset, tarih hukuk gibi birçok alt alanın araştırma konusunu oluşturan bir bilimdir.

Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından tertiplenen Dünya Kültür Politikaları Konferansı Sonuç Bildirgesi’nde yer alan tanıma göre en geniş anlamıyla ‘’Kültür’’: ‘’bir toplumu ya da toplumsal bir grubu tanımlayan belirgin maddi, manevi, zihinsel ve duygusal özelliklerin bileşiminden oluşan bir bütün ve sadece bilim ve edebiyatı değil, aynı zamanda yaşam biçimlerini, insanın temel haklarını, değer yargılarını, geleneklerini ve inançlarını da kapsayan ve gelecek kuşaklara aktarılan bir olgu” dur tanımı kabul gören en doğru yaklaşımdır.

Zira; Gelişmiş birçok ülkede bu yaklaşımı güçlü ve kalıcı kılan en önemli unsur bunu gelecek kuşaklara aktarmak için yapılan çalışmalardır.

Örneğin müzeler ve kültür arşivleri gibi.

Bu minvalde ülkemizde ilgili kurumlar ve bakanlıklar tarafından yapılan çalışmalar sonuç itibariyle ne durumda bilemiyoruz.

Fakat; çok iddialımı olur bilemiyorum, belki de ilgili kurumların bu konuda yaptığı çalışmaları katbekat geride bırakacak bir çalışmaya değinmek istiyorum. İddialı olduğu kadar ilgili kurumlar tarafından halen fark edilmemiş ve şayet sahip çıkılmasa kültür tarihimize bir kayıp olarak yazılacak bir çalışma.

Çalışmanın mimarı ülkemizin yetiştirdiği eğitim ve kültür neferlerinden Mehmet Ali ABAKAY.

Türkiye Yazarlar Birliği üyesi de olan M.A.Abakay’ın halen farklı dergi ve süreli yayınlarda yazı ve makalelerini görmekteyiz.

Çalışmaya kısaca değinmek gerekirse.

Çalışma ‘’Şehir Araştırmaları Merkezi’’ adı ile tanımlanmış.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kultur-ve-turizm-bakanligi-ile-ilgili-bir-konu-1821/

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim