• İstanbul 9 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Konya 7 °C
  • Sakarya 10 °C
  • Şanlıurfa 11 °C
  • Trabzon 9 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 6 °C
  • Bursa 10 °C

Salih Yılmaz

Salih Yılmaz
Salih YILMAZ, 1976 yılında Konya-Ereğli’de doğdu. İlköğrenimini Böğecik İlkokulunda, ortaöğrenimini Cumhuriyet Lisesi ve daha sonra Atatürk Ortaokulunda tamamladı.

Lise öğrenimini ise Kars/Susuz Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı (1994). 1998 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Tarih Eğitimi bölümünde lisansını tamamladı. 2000 yılında Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yeniçağ Tarihi Anabilim dalında yüksek lisans diplomasını aldı. 2006 yılından ise Ankara Üniversitesi, DTCF, Genel Türk Tarihi alanında doktora eğitimini tamamladı. 1998 yılında Sakarya’da başladığı öğretmenlik hayatına 2000 yılında Ankara’da devam etmeye başladı. 2002 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında görev alarak, yeni eğitim politikalarının şekillenmesi sürecinde ilköğretim ve ortaöğretim ders programlarının hazırlanmasında görev aldı. Ayrıca yeni ders kitaplarının yazımında editörlük yaparak eğitimin dönüşüm projesinde aktif rol oynadı. 2004 yılında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde Avrupa Birliği Eğitim Projelerinde görev alarak projelerin yönetimini üstlendi. Türkiye’nin Avrupa Birliğine giriş süreci içerisinde eğitim projelerini yürüterek 2004-2009 yılları arasında Türkiye’yi temsilen Avrupa Konseyi Tarih Komisyonu Ulusal Komite Üyeliği yaptı. 2009 yılında Muğla Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünde Yardımcı doçent olarak göreve başladı. 2010 yılında ise doçent unvanını aldı. 2011 yılından itibaren Ankara-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Salih YILMAZ, iyi derecede İngilizce, Rusça ve Türk lehçelerinden Kazakça ve Karakalpakça bilmektedir. 7 adet yayımlanmış kitabı ve birçok makale ve bildirisi vardır. 1996-2013 yılları arasında başta Orta Asya ülkeleri olmak üzere Rusya, Orta Doğu ve diğer bazı ülkelerde akademik çalışmalarda bulundu. Bu çalışmaları T.C. Başbakanlık-TİKA, Türk Cumhuriyetlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Rusya Bilimler Akademisi,  Özbekistan Dışişleri Bakanlığı ve Karakalpakistan Devleti tarafından desteklenmiştir. Akademik çalışmaları ile Türkiye-Özbekistan münasebetlerinin gelişmesi doğrultusunda çalışmalarda bulunmuştur. Yazmış olduğu eserlerinden bazıları 2004 yılında Avrasya Stratejik Araştırmaları Merkezi tarafından ödüllendirilmiştir. 2007 Ekim ayında Rusya Federasyonu Saint-Petersburg kentinde düzenlenen Liderlik kursuna davet edilmiş, burada Bilimler Akademisinde ve Velikiy Novgorod şehrinde kültür tarihi araştırmasında bulunmuştur. Türkistan-Orta Asya Tarihi, Kafkasya-Rusya Tarihi, Ermeni Meselesi, Avrupa Tarihi-Kimlik, Tarih Eğitimi, Tarih ve Toplum vb. ana araştırma konuları arasında yer almaktadır.

Yerel tarih ve güncel sorunlar alanında ise Konya-Ereğli bölgesinin çevre planının çıkarılması konusunda proje çalışması yapmıştır. Bu proje çalışmasına göre Ereğli’nin geçmişten günümüze değişim süreci ile sosyal, kültürel, ekonomisine dair gelişim planı üzerinde çalışmıştır.

Siyasi anlamda başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilere Rusya, Orta Asya konularında danışmanlık yapmıştır. Siyaset Akademilerinde ve sivil toplum kuruluşlarında ders vermiştir. Tarih ve Toplum, Geçmişten Günümüze Yönetim ve Demokrasi, Rusya’da İslamofobia, Belediyeler Yasasının Uygulamada Halka Katkıları, Tarihi Süreçte Türklerin Yönetim Becerileri üzerine çalışmaları devam etmektedir.

Akademik Özgeçmiş

Bu haber toplam 5988 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim