• İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Nihat Nasır: CIA ve MOSSAD sahaya indi

Nihat Nasır: CIA ve MOSSAD sahaya indi

Her şey, önce Suriye devlet başkanı Beşar Esed’in “Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine, bu sürecin egemenliğine saygı ve Suriye devletinin egemenliğini tüm ülke toprakları üzerinde yeniden tesis etme arzusuna dayanması halinde olumlu yaklaşmaktadır” demesiyle başladı.

İran’ın kendisine tuzak kurduğunu anlayan ve Putin’in de konjonktürden kaynaklanan gelişmeler nedeniyle Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki telkinleri, Esed’i bu açıklamaya itti elbette.

Bu ifadeler, Türkiye’nin kırmızıçizgilerine uyulacağını ve Suriye’nin kuzeyinde Erdoğan’ın tabiriyle bir ‘Teröristan’ kurulmasına müsaade edilmeyeceğini açıkça gösterdiği için Türkiye’de de kısa süre içerisinde yansıma buldu.

Konuya bu bağlamda devam etmeden önce yukarıda dikkat çektiğim ‘İran-Suriye’ gerginliğinin bir dedikodudan ibaret olmadığını hassaten vurgulamak isterim zira aşağıya aldığım haber, Suriye yönetimine yakın kaynakların dünkü açıklamasından...

Haber aynen şöyle:

Esed rejimi ve İran arasında gerginlik:

İran istihbaratı, Suriye Devlet Başkanlığı Sarayı’na baskın düzenledi. Çok sayıda üst düzey Suriye askerini kaçırdı.

️Esed'in özel danışmanı ve medya sorumlusu Luna Şibil'in aracına zırhlı araçla çarparak suikast düzenlendi. Durumu ağır.

Kudüs Gücü istihbaratı, bu olaydan bir hafta önce Luna Şibil’in kardeşi Tuğgeneral Mulhem Şibil’i tutuklamıştı.

Bu, gerçekten çok ilginç ve önemli haberi not edip, bundan sonraki gelişmeleri bu hadise ışığında değerlendirmek gerekir.

Konuya devam etmeden önce 9 Ocak 2023 tarihinde Diriliş Postası gazetesi için kaleme aldığım bir yazıdan kısa bir alıntı yapmak istiyorum.

‘Zaman ayarlı tuzak’ başlıklı yazının ilgili bölümü şöyle…

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/nihat-nasir/3438705-cia-ve-mossad-sahaya-indi

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim