• İstanbul 27 °C
  • Ankara 32 °C

Murat Özer: Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Murat Özer: Bu fitne ateşini kim söndürecek?
Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey.
Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz.
Maraş'ta 1978'de 100'den fazla Alevi'nin can verdiği çirkin provokasyon bir sinema salonuna atılan tahrip gücü küçük bir bombayla başlamıştı. Fakat mezhep savaşı çıkarmak isteyenler birkaç gün içinde 850 ev ve işyerlerini yakmayı başardıklarında artık kimse olayların neden ve nasıl başladığını dahi hatırlayacak durumda değildi. Bu yara henüz tazeyken Çorum'da aynı kirli el sokağı karıştırmayı başaracaktı. Ülkücü Gün Sazak'ın suikasta uğramasıyla gerginliğin arttığı şehirde bir camiye bomba atıldığı şaiyası çıkınca hedefe konulan yine Aleviler olacaktı. Yakılan yüzlerce evin dumanı sönüp, gün ağardığında sokaklarda 57 masum insanın cesedi vardı.
Tüm bu yaşananlar 12 Eylül darbesine gerekçe oldu, tıpkı 28 Şubat gibi. Eğer Sivas'ta 33 insan hunharca katledilmeseydi, darbeciler işlerini bu kadar kolay yapamazlardı. Önceki gün Kayseri'de hiçbir suça karışmamış masum Suriyeli mültecilerin evleri arabalarını yakanlar nasıl bir zihne sahipse, dün de Aziz Nesin'e olan öfkelerini Sivas'a konser vermek için giden çoğu Alevi insanımızdan çıkaranlar aynı karanlık dünyaya sahipler. Fakat suç bütünüyle alevin parlamasını bekleyen bu güruhta değil. Belki de bu çirkinliğin ortasında en az suçlu olanlar, kadınların feryatlarına aldırış etmeden evlerin camlarını taşlayanlar.
 
Bu haber toplam 57 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim