- Hakkımızda
- TYB Ödülleri
- Genç Yazarlar Kurultayı
- Kitaplık
- Ahlâk Şûrası
- Yazar Okulu
- Mehmet Âkif Ersoy
- Türkçe Şûrası
- Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi
- Yayınlar
- Söyleşi
- Şube Haberleri
- Salgın Edebiyatı
- Haberler
- Şiir Şölenleri
- Mesnevi Okumaları
- Kültür & Sanat Haberleri
- Kültür Kervanı
- Kırklar Meclisi
- Duyurular
- Biyografiler
- İstanbul9°C▼
- Ankara8°C
- İzmir16°C
- Konya10°C
- Sakarya9°C
- Şanlıurfa14°C
- Trabzon11°C
- Gaziantep14°C
TYB’NİN 40. YILINDA İLK 40 ÜYEMİZ: BURHANEDDİN KAYHAN
Türkiye Yazarlar Birliği 40. yılını idrak ediyor... Bugün 14 büyük şehrimizde şubeleri olan ve 1500'ü aşkın üyeye sahip bir meslek kuruluşu TYB.
31 Temmuz 2018 Salı 10:25
İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan 40 üye:
H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okçu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya.
Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.
44. üyemiz Burhaneddin Kayhan...
1942 yılında Samsun’un, Kavak ilçesine bağlı Sıralı köyünde doğdu.
İlkokulu ve ortaokulu Kavak ilçesinde okuyan Kayhan, maddi imkânsızlıklara rağmen, kendi ısrarı ile lise eğitimini Samsun’da tamamladı.
1960’lı yılların ortasında üniversiteye İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nde (İktisat Fakültesi) başlamıştır. Kayhan, üniversitenin ilk yıllarından itibaren Müslüman gençliğin içerisinde aktif olmuş, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) içerisinde faaliyetlere katıldı.
Burhaneddin Kayhan, 1969 yılında MTTB başkanlığına seçilmiştir. 1971 yılına kadar yürüttüğü görevinde, Necip Fazıl Kısakürek gibi devrin önemli isimlerinin de desteğini alarak çalışmalarını sürdürdü.
Üniversiteyi bitirdikten sonra iki yıl boyunca Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Eski Anayasa Mahkemesi üyelerinden Prof. Dr. Sacit Adalı ile üniversitede oda arkadaşlığı yapan Kayhan, askerlik sonrası siyasi düşünce yapısından dolayı üniversiteye alınmamış ve Ankara’ya gelerek 1974 yılında, merhum Necmettin Erbakan’ın Başbakan yardımcılığı döneminde Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.
Ankara’daki müşavirlik görevini bırakarak yayıncılığa başlayan Kayhan, 1975 yılında Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Selahaddin Sadıkoğlu ve Mehmet Babayiğit ile Sırdaş Yayınları’nın kurdu.
Sırdaş Yayınevi kapanınca, 1977 yılında Kayıhan Yayınevi’ni kurarak, vefatına kadar Türk yayın camiasında birçok değerli eserin neşredilmesinde hizmetleri oldu.
1 Ekim 2002 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kayhan’ın Fatih Camii’ndeki cenazesine birçok ilim ve devlet adamının içerisinde olduğu binlerce kişi katıldı.
Burhaneddin Kayhan, iki çocuk babasıdır.
Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri de yayımlanan Kayhan’ın, “İslam Gençliğinin Stratejisi” isimli bir de kitabı bulunmaktadır.
Burhaneddin Kayhan'ın üyelik formu:
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.