12 Aralık 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara8°C
  • İzmir16°C
  • Konya10°C
  • Sakarya9°C
  • Şanlıurfa14°C
  • Trabzon11°C
  • Gaziantep14°C

TYB’NİN 40. YILINDA İLK 40 ÜYEMİZ: AHMET METİN ŞAHİN

Türkiye Yazarlar Birliği 40. yılını idrak ediyor... Bugün 14 büyük şehrimizde şubeleri olan ve 1500'ü aşkın üyeye sahip bir meslek kuruluşu TYB.

TYB’nin 40. Yılında ilk 40 üyemiz: Ahmet Metin Şahin

05 Temmuz 2018 Perşembe 10:10

Yıl 1978, on dört kurucu üye bir araya geliyor ve Yazarlar Birliği’ni kuruyor... Kurucu üyeler arasında yer almayan/alamayan fakat böyle bir kurumun oluşumunu gerekli gören ve daha başlangıçta üye olarak destekleyen öyle önemli simalar var ki…

İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan 40 üye:

H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okcu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya.

Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.

22. üyemiz: Ahmet Metin Şahin…

1935 yılında Ağrı'da doğdu.

2-017.jpgİlkokulu Tutak İlkokulunda okudu. Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girdi. Van Erciş Köy Enstitüsüne nakledildi (1948).  Buradan mezun olduktan sonra Tutak ilçesinin Orhan köyünde öğretmenliğe başladı (1951).

Ahmet Metin Şahin, Daldalık köyü öğretmenliği, Merkez Gazi Okulu öğretmenliği ve müdürlüğü yaptı. 1967'de Ankara Kartaltepe öğretmenliğine, daha sonra Ayrancı İlkokuluna atandı. 1977'de emekliye ayrıldı.

Şahin Bursa'da kitabevi işletti. Şiire, dinlediği şiir sohbetleriyle ilgi duydu. Küçük yaşlarda şiir yazmaya başladı. Ağrı'da yayımlanan Mes'uliyet gazetesinde fıkra ve şiirleri çıktı.

 Erzurum Hürsöz gazetesine bir süre yazı yazdı. Anadolu insanının tarih ve kültürüne yönelik şiirler yazdı. Şiirleri Hisar, Töre, Türk Edebiyatı, Eflatun, Bahçe, Yeni Adam dergilerinde yayımlandı.

Arkadaşımıza sıhhatli bir ömür ve başarılar dileriz.

Eserleri

Şiir: Sabrın Acı Suları (1976)

Çeviri: Cavidname (M. İkbal'den, 1996), Benliğin Sırları (M. İkbal'den, 1998), Benliğin İşaretleri (M. İkbal'den, 1998)

Ahmet Metin Şahin'in üyelik formu: 

ahmet-metin-sahin-uyelik-formu.jpg

1-015.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.