- Hakkımızda
- TYB Ödülleri
- Genç Yazarlar Kurultayı
- Kitaplık
- Ahlâk Şûrası
- Yazar Okulu
- Mehmet Âkif Ersoy
- Türkçe Şûrası
- Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi
- Yayınlar
- Söyleşi
- Şube Haberleri
- Salgın Edebiyatı
- Haberler
- Şiir Şölenleri
- Mesnevi Okumaları
- Kültür & Sanat Haberleri
- Kültür Kervanı
- Kırklar Meclisi
- Duyurular
- Biyografiler
- İstanbul9°C▼
- Ankara8°C
- İzmir16°C
- Konya10°C
- Sakarya9°C
- Şanlıurfa14°C
- Trabzon11°C
- Gaziantep14°C
“GELECEĞİN ŞEHİRLERİ VE ŞEHİRLERİN GELECEĞİ” AFYONKARAHİSAR’DA KONUŞULUYOR
Türkiye Yazarlar Birliği’nin önemli ve sürekli faaliyetlerinden biri olan “Şehir Kültürü Kültürlü Şehir Bilgi Şöleni” Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kacatepe Üniversitesinin iş birliği ile AKÜ ev sahipliğinde 22.11.2024 tarihinde başladı.
23 Kasım 2024 Cumartesi 00:23
Afyonkarahisarlıların, akademisyenlerin, şehir tarihi üzerine çalışmalar yapan bilim insanlarının yanı sıra öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri açılış oturumunda “Geleceğin Şehirleri ve Şehirlerin Geleceği” konuşuldu.
Oturum başkanlığını Vali Doç. Dr. Kübra Güran YİĞİTBAŞI’nın yaptığı oturumda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Şükrü Karatepe, geleceğin şehirleri ve şehirlerin geleceği, şehir, kültür ve kimlik inşası, yaratıcı şehirler ve şehir kültürünün yeniden inşası başlıklarında bildirilerini sundular.
Bilgi şöleninin ilk oturumunu Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN yönetti. “Şehir, Kültür ve Kimlik İnşası” temalı oturumda bildiri sunan akademisyenler ve konu başlıkları: Prof. Dr. Hüseyin TUTAR – Kent Kimliği ve Göçmenlerin Bu Kimliğe Uyumlulaştırılmasını Kolaylaştıran Aktörler, Prof. Dr. Murat ŞENTÜRK – Turizm ve Nostaljinin Yeniden Üretimi Yerine Konut Çevresine Dayalı Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Yaşama Kültürü, Prof. Dr. Mustafa ORÇAN – Bağımsızlık Sonrası Özbekistan’ın Şehir Tasarım ve Planlamasında Milliği Kimliğin İmarı, Doç. Dr. Emrullah KILIÇ – Kadim Dönemden Modern Dönemlere: Şehir.
Tınaztepe Salonunda devam eden panelin ikinci oturumunu Prof. Dr. Murat ŞENTÜRK yönetti.
Bu oturumda bildiri sunan akademisyenler: Prof. Dr. Cantürk KAYAHAN, Arş. Gör. Atahan DEMİRKOL – Şehir Kültürünün Oluşumunda Tematik Parkların Önemi: Tivoli Örneği, Doç. Dr. Bedir SALA, Sümeyye EVRAN – Yerel Kültürün Dijital Sunumu: Afyonkarahisar Örneği, Arş. Gör. Serkan ÇELİK – Yaratıcı Kentler ve Kent İmgesi: Yaratıcılık ve Kültürel Ekonominin Şehirleşme Dinamikleri Üzerindeki Etkileri, Arş. Gör. Dr. Büşra TURAN TÜYLÜOĞLU – Londra Kültür İlçesi Programının (London Borough of Culture) Yaratıcı Kentler Bağlamında İncelenmesi.
“Kültür, Sanat ve Şehir” temalı üçüncü oturum Çiğiltepe Salonunda yapıldı.
Doç. Dr. Muhammed Enes KALA’nın yönettiği bu oturumda bildiri suna bilim yazar ve akademisyenler: Asım ÖZ – Sınırlı Dünyada Sınırsız Dünyanın Kapılarını Aralamak: Ersin Nazif Gürdoğan’ın Şehir Yazıları Üzerine, Arş. Gör. Hakan YILMAZ – Şehir Kimliği ve Hafızası Bağlamında Belgesel Sinema: ‘Afyonkarahisar’da Kameranın 100 Yılı’ Belgeseli Örneği, Eyyüp AKYÜZ – Modern Türk Şiirinde Kent, • Dr. Mustafa Okan KIZILAY – Müzik, Kültür ve Şehir: Fryderyk Chopin’in Varşova’ya Katkıları.
“Şehrin Dönüşümü” başlıklı günü son dördüncü oturumu ise Prof. Dr. Ethem Kadri PEKTAŞ yönetti. Bu oturumda bildiri sunan akademisyenler ve konu başlıkları:
• Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ, Arş. Gör. Ahsen Begüm ALTUNTAŞ – Öğrencileştirme Kavramı Bağlamında Mekânın Dönüşümü: Erenler Örneği, Arş. Gör. Rabia Nur KILIÇ, Doç. Dr. Mustafa KÖSE – Urban Atlas ve CORINE Verileri Kullanarak Kentsel Gelişimin Değerlendirilmesi: Afyonkarahisar Örneği, Öğr. Gör. Mehmet Akif ÇAKIRER – Afyonkarahisar’ın Kültürel Mirasın Korunmasında Sakin Şehir’in (Cittaslow) Önemi ve Afyonkarahisar’ın İlçelerinin Üyelik Potansiyeli.
Oturumların sonunda konuşmacılara katılım belgesi TYB’nin yayınlarından takdim edildi.
Bilgi şöleni 23. 11. 2024 günü oturumlarla devam edecek.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.