08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Konya17°C
  • Sakarya17°C
  • Şanlıurfa22°C
  • Trabzon23°C
  • Gaziantep20°C

AYDIN ÜNAL: REİCHSTAG’I HATIRLATAN MANZARA

Katil, soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu, konuşma yapmak için girdiği ABD Parlamentosu’nda ayakta alkışlanarak karşılandı ve öyle uğurlandı.

Aydın Ünal: Reichstag’ı hatırlatan manzara

26 Temmuz 2024 Cuma 10:14

Manzara tam olarak Almanya Parlamento binası Reichstag’ı hatırlatıyordu. Hitler, Reichstag kürsüsünde konuşurken Alman parlamenterler sık sık ayağa kalkıyor, elleri kızarıncaya kadar alkışlıyor, tezahürat yapıyorlardı.

Tıpkı Reichstag’da Hitler’in konuşmaları ve bu konuşmaların çılgınca alkışlanması gibi, ABD Parlamentosu’nda Netanyahu’nun konuşması ve ABD’li parlamenterler tarafından çılgınca alkışlanması da insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındı. Nasıl ki İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden milyonlarca insanın kanı, Reichstag’da Hitler’i alkışlayan o ellere bulaştıysa, katil Netanyahu’yu alkışlayan ABD’li parlamenterlerin eline de Gazze’de katledilen 40 bin masumun, 16 bin çocuğun kanı bulaştı.

ABD Parlamentosu’ndaki bu manzara, Amerikan demokrasisi yalanının ve “özgürlük” masalının de cenaze töreniydi. Demokrasi ve özgürlükler ülkesi olarak bilinen ABD’nin aslında Siyonizm adı verilen diktatör tarafından nasıl korkutulduğunu, nasıl sindirildiğini net olarak gördük.

Parlamenter Raşide Tlaib ve dışardaki binlerce göstericiyi, bu korku imparatorluğuna, Siyonist diktatörlüğe direnebilen kahramanlar olarak saygıyla selamlıyoruz.

ABD Parlamentosu’ndaki o korkunç manzara bir şeyi tekrar hatırlattı bize: Söz konusu Müslümanın canı, malı, özgürlüğü, en temel hakları olduğunda Batı işte böyle canavarlaşıyor. Türkiye bir istisna değil. Bir Filistinliye, bir Gazzeliye nasıl bakıyorlarsa, Türk’e, Türkiye’ye de öyle bakıyorlar.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/aydin-unal/reichstagi-hatirlatan-manzara-4635117

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.