• İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Konya 17 °C
  • Sakarya 20 °C
  • Şanlıurfa 22 °C
  • Trabzon 22 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 18 °C

Mesut BİLGİNER: Kahramanmaraş’ta “Salkım Söğüt” Açan Dergi

Mesut BİLGİNER: Kahramanmaraş’ta “Salkım Söğüt” Açan Dergi
MESDER Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği’nin çıkardığı Salkım Söğüt Aylık Edebiyat Dergisi’nin 14.sayısı (https://mesder.org.tr/arsivler/1443) Eylül 2024’de yayınlandı.

Kahramanmaraş’taki en genç edebiyat dergisinin bu sayısında da birbirinden kıymetli şair ve yazarların eserlerinin yer aldığı görülmektedir. Dergiye emek verenlere çok çok teşekkürler.

Salkım Söğüt Aylık Edebiyat Dergisi’nin 14.sayısında yayınlanan şiirler şunlardır:

Lütfü Bilir’in “Hayırsızın Teki”, Tayyib Atmaca’nın  “Bergüzar”, Yasin Mortaş’ın “Ağrılı Mısralar”, Hanifi Yılmaz’ın “İnsan Hayatta Bazen”, Vedat Ali Kızıltepe’nin  “Yoldayım”, Nimet Tekerek’in “Gönül Yitiği”, Gülşen Kırmacı’nın “İçimde Bir Deniz Olsun İstedim”, Meryem Yardımcı Küçük’ün “Ağıt Tutmuş Gökyüzü”, Kazım Gök’ün “Çaresiz Ellerin”, Mehmet Osmanoğlu’nun “Vefâkar Dost””, Hızır İrfan Önder’in “Yâr Bıraktı Beni Güzyaşlarımla!.”.

Salkım Söğüt’ün bu sayısında yayınlanan yazılar da şunlardır:

Prof. Dr. Halûk Tanrıverdi ‘nin “Âşık Kazanoğlu, Hayatı, Eserleri Ve Sohbet- Âlim - Halûk Tanrıverdi”, Mesut Bilginer’in “Pamuk Ninenin Üzüm Sepetleri”, Tezay Tezcan Akkurt’un  “İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar”,  Tuğba Tezcan Akkurt’un  “Ney ve İnsan”, Ahmet Hamdi Çınar’ın “Çizgiden Doğandır”, Gülçin Yağmur Akbulut’un “Tutanak”, Mustafa Alyaz’ın “Hayaller ve Gerçekler”, Mehmet Ali Abakay’ın “Şehir Derken!..”, Faik Kumru’nun “Geceye”.

Salkım Söğüt Sohbetleri- 14 

Ali AVGIN tarafından gerçekleştirilen söyleşilerin bu ayki konuğu KSÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Poyraz. Yakup Hocamız röportajında şiir ve şehir konusundaki görüşlerini şu cümlelerle dile getirmektedir: “Şiirle şehir arasında sihirli bir bağ olduğunu düşünüyorum. Anadolu’da bazı şehirler, bazı havzalar ve yerler vardır ki buralarda edebî geleneğin güçlü olarak devam ettiğini ve önemli edebiyatçıların buralardan çıktığını görürüz. Bunlar tesadüf değildir. Bunlardan bir tanesi de Maraş’tır. Kahramanmaraş şehirle şiirin buluştuğu yerdir.”

Kahramanmaraş’tan edebî haberler devam ediyor: bugün onlardan da bahsedelim. Kadim ve kıymetli dostum Ali Avgın başkanlığındaki MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği, 6 şubat depreminde mekânı yıkılan dostları ağırlayamaya devam ediyor: Edebiyatın Başkenti Dergisi, Alkış Dergisi ve Düşeyaz Dergisi Ağustos ayındaki bazı etkinliklerinde MESDER’e misafir oldular. Kardeş dergilerin düzenlediği söyleşilerde şair ve yazar Mustafa Okumuş sohbet ederek güzelliklerini paylaştı. Bir başka gün Gülşah Dilbirliği hem bağlama çaldı hem türküleri havalandırdı; şairler şiirlerini ballandırdı. Bir başka gün de şehrimizin kültür hayatına yıllarca emek veren Seydihan Küçükdağlı’nın “Hayata ve İnsana Dair” görüşlerinden istifade ettik.

Okuyan yazan ve tefekkür edebilen bütün dostlara selam olsun.

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim