Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, Konya denilince akıllara Mevlana’nın fikirlerinin doğduğu ve fikirlerini geliştirdiği kutsal toprakların geldiğini söyledi.
Osmanlı İmparatorluğu’nun Kıbrıs’ı fethettiğinde 1600 ailenin Konya’dan geldiğine ve adaya yerleştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’ten sonra da yerleşenler olduğuna dikkat çekti.
Konya ve Anadolu’nun birçok bölgesinden yıllar içinde çeşitli nedenlerle ülkeye gelip yerleşenlerle Kıbrıs Türkü’nün kaynaştığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Nüfusumuzu artırdık, devletimizi büyüttük ve yücelttik” dedi
Anadolu’yu havadan ve denizden kuşatıp, ikmal yollarını kısıtlamak için Kıbrıs’ın bir Helen adası yapılmak istendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Barış Harekatı olmasaydı, burası Gazze’den beter olacaktı. Kıbrıs Türkü’ne 1960’lı yıllardan itibaren çok sayıda saldırı ve katliamlar yapıldı. Kıbrıs Türkü, Mehmetçik gelecek diye 11 yıl direndi. Davanın buraya gelmesinde Dr Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve dava arkadaşlarının payı büyüktür” ifadelerini kullandı.
Çalıştaydan önce Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci Yıldönümü Kutlamaları kapsamında ülkeye gelen Anadolu Gemisi’ni ziyaret ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi ve Gök Vatan’ın önemine dikkat çekti.
Osmanlı İmparatorluğu’nun 80 bin şehit vererek Venediklilerle 1 yıl süren savaşta Adayı fethettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, o dönemde Adada Yunanlıların olmadığını, İngiltere’nin adayı kiralamasıyla Rumlar’ın etkisinin artırıldığını kaydetti.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bizi birleştirici bir güçtür”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya Yazarlar Birliği’nin düzenlediği Konya’dan Kıbrıs’a Kültür Kervanı isimli etkinliğe katıldı
Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
TYB Erzurum'dan Cemil Meriç’in “Biz ve Onlar” mektubuTYB Erzurum Şubesi okuma salonunda yapılan program Erzurum’un kış akşamlarında lezzete dönüştü.
"İsmi olmayanın varlığı da yoktur!"Prof. Dr. Ali Kandemir, TYB Erzincan Şubesi'nde düzenlenen etkinlikte "Bitkilerimizin Eşsiz Türkçe Adları" konusuyla katılımcılara bilgi verdi
Yazar Okulu Seminerleri BaşladıTürkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Talas Belediyesi iş birliğiyle ile düzenlenen Yazar Okulu Seminerleri başladı.
- 12:40 - Özcan Ünlü’nün “Benim Kayıp Şairlerim” kitabı çıktı
- 12:30 - “HİCAZ DEMİRYOLU HİLAFET MAKAMININ 20. YÜZYILDAKİ EN BÜYÜK PROJESİDİR”
- 12:05 - Tunca Bengin:AB’nin ar damarı çatlamış...
- 11:57 - Hakkı Öcal:Meğer ne çok seveni varmış!
- 11:55 - Sedat Ergin:HTŞ’yi yakından tanıyalım (2) El Colani’nin geçerli muhatap olabilmesi için aşılması gereken kritik engel
- 11:52 - Abdulkadir Selvi:Suriye’de ABD’nin PKK’ya uydu devlet planı çöp kutusuna atılıyor
- 11:49 - Hüseyin Öztürk:Uyuşan şuurumuzu uyandırmak
- 11:46 - Ahmet Varol:Ümitlenen Filistin halkı, telaşlanan siyonist işgal
- 14:34 - “Bir Ömür Hikâyesi” kitabının tanıtımı yapılacak
- 14:33 - Mesnevî Okumaları -217- Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu
- 14:33 - Prof. Dr. Necati Öner Vefatının 5. Yılında Anılıyor
- 14:33 - 2. Türkçe Şûrası’nda “Hukuk Dili” konuşulacak
- 14:08 - Mustafa Kara: Şam için Bursa’da yazılan yüz altı yıllık bir mersiye
- 12:32 - Birlik Vakfı’nda D. Mehmet Doğan’a Vefa Gecesi
- 11:32 - İsmail Yaşa: Ateşkes umudunu Abbas söndürdü
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.