• İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Kadir Üstün: Demokratların Biden açmazı

Kadir Üstün: Demokratların Biden açmazı
Amerikan siyasetinde uzun zamandır olmadığı kadar hareketli günler yaşanıyor.

Başkan Biden’ın münazara performansının yarattığı siyasi deprem devam ederken kampanyasının yaptığı ‘kesinlikle çekilmiyorum’ açıklaması, önümüzdeki günlerde yarıştan çekilme çağrılarına direneceğini gösterdi. Basına yansıyan detaylar, Biden’ın ailesinin ve yakın çevresinin yarışa devam etmesini salık verdiğini gösteriyor. Münazara performansını sadece bir yol kazası olarak göstermeye çalışan bu grup, Biden’ın geçmişte yaşadığı zorlukların üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelerek Trump’ı yeneceği tezini savunuyor. Ancak bu sefer Biden’ın üstesinden gelmesi gereken problem kendi dışındaki meydan okumalar değil bizatihi kendi yaşadığı sağlık problemleri olduğu için seçmeni bu noktadan sonra ikna etmesi pek mümkün görünmüyor.

ÇEKİLMEK YA DA ÇEKİLMEMEK

Çarşamba günü Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris 24 Demokrat valiyle görüştü. Görüşme sonrası basın toplantısında yer alan üç vali, Biden’a destek açıklayarak parti içi bütünlüğü korumaya çalıştı. Başkan’la ‘dürüst’ biçimde görüşerek kaygılarını ilettiklerini söyleyen Minnesota, Maryland ve New York valileri, Biden yarışta kaldığı sürece kendisini destekleyeceklerini açıkladı. Bu açıklama, Biden yarışta kalmakta ısrar ettiği sürece parti elitlerinin eli kolu bağlı bir durumda olduğunun ifadesiydi. Biden’ın şimdiye kadar topladığı delege desteği ve kampanya bağışları adaylıktan vazgeçmesinin kendi kararına bağlı olduğu bir denklem yaratıyor. Seçim kampanyalarının fişinin çekilmesi bağışların kesilmesine bağlı ancak tek aday Biden olduğu için farklı adaya destek vermek isteyen bağışçıların gidecekleri başka bir adres de yok. Bu durumda Biden’ın çekilmeye ikna edilmesi dışında bir seçenek kalmıyor.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/kadir-ustun/demokratlarin-biden-acmazi-4631200

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim