• İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

İbrahim Demirci: Türkiye Yazarlar Birliği İle 39 Yıl

İbrahim Demirci: Türkiye Yazarlar Birliği İle 39 Yıl
Kuruluşunun 45. Yılı dolayısıyla; ülkemizin önemli 45 edebiyatçısı Türkiye Yazarlar Birliği’ne dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Kitap olarak da yayımlanan metinleri sırasıyla yayınlıyoruz.

*******

Türkiye Yazarlar Birliği’ne üyeliğim 1994 yılında Konya Şubesi’nin kuruluşu ile başladı. O yıldan bu yıla geçen 39 yıl boyunca Konya şubesinin, genel merkezin, İstanbul başta olmak üzere öteki şubelerin düzenlediği pek çok etkinliğe katıldım. Bu etkinliklerde pek çok güzel insanla tanıştım.

TYB Konya Şubesi, ilk başkanı Mustafa Çalışkan’dan bugünkü başkanı Ahmet Köseoğlu’na kadar dokuz başkan tarafından yönetildi. Bazı başkanlar birden çok kez seçilip görev yaptı. Derneklerin yönetiminde ve işlerliğinde genel merkezin tercihlerinin yanı sıra, üyelerin nitelikleri ve eğilimleri de etkili olmakla birlikte başkanların mizaçları ve çalışma hevesleri de belirleyicidir.

TYB Konya Şubesi, kuruluşundan bu yana -arada bir kısa sürelerle irtifa kaybetmiş olsa da- istikrarlı denebilecek bir cevvaliyetle şehrin kültür hayatına önemli ve değerli katkılarda bulundu. Konferanslar, paneller, sempozyumlar, şiir şölenleri; okuma, anma ve Ramazan programları, sergiler, kısa film gösterimleri, il içi ve il dışı geziler, bütün bu faaliyetlerin bir bölümüne kalıcılık sağlayan yayınlar...

TYB Konya Şubesinin etkinlikleri arasında beni en çok sevindiren ve etkileyen işlerden biri Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği olmuştur.

Her yıl haziran ayında icra edilen ve ilk yıllarda Beyza Akyüz ve Gülnihal Ümit gibi hanım kardeşlerimizin coşkulu ve özverili çabalarıyla gerçekleşen bu şenliklerde çocuklarımızın yaşadıkları mutluluk, sevinç; güzel işlerin yapıcısı veya katılımcısı olmanın doğurduğu o doyum duygusu, gerçekten göz dolduran, gönül ferahlatan harika bir güzellikti.      

Çocuk şenliğinin harika güzellikleri; Safahat okumalarının, Diriliş okumalarının besleyici ve öğretici güzellikleri, karlı bir kış gecesinde program konuğumuz olan rahmetli Hasan Özönder hocamızla soba başında iki başımıza yaptığımız o hüzünlü sohbeti hatırlamama mâni olmuyor.

Türkiye Yazarlar Birliğinin hayatımı zenginleştiren yönlerinden biri de TYB Kültür Sanat Yıllığı için kaleme aldığım dil eksenli yazılar oldu. TYB’nin talebi olmasaydı o yazılar yazılmazdı. İyi ki varsın TYB!

Bu haber toplam 266 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim