Her haliyle kendini sevdiren adam gibi adamdı. Adamlığını; şarkısıyla, sözüyle, yaptığı müziği ile yediden yetmişe herkese sevdirdiği gibi bütün bir dünyaya da sevdirmişti.
Coşku ve neşeyle söyleyiverdiği “İşte adam olacak çocuk” ifadesiyle dinleyenlerinin “Barış abisi” olan Mehmet Barış Manço, tarihler 2 Ocak 1943’ü gösterdiğinde İstanbul’da dünyaya gelmişti.
Hayatını, “Ölüm, yaşam uykusundan uyanmaktır” çizgisine oturtmuş ve böylece 7’den 77’ye herkesin kendisine bir noktada pay çıkardığı eserleri ile zihinlere hiç eskimeyecek nağmeler nakşetmişti.
Belki de her kesim ve yaştan bunca insan tarafından sevilmesinin sebebi, farklı düşüncelerden, fikirlerden ve meşgalelerden insanları ortak bir paydada buluşturmasıydı.
Diğerlerinin aksine sahte birlik mesajlarından ziyade bunu hakikate intikal ettirerek ismi ile müsemma olması, önyargısız benimsenmesine ve sahiplenilmesini sağlamıştı.
Yazınnın devamı için:https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/yaz-dostum-47906.html
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.