• İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Hüseyin Öztürk: İnebolu ve İstiklal Yolu

Hüseyin Öztürk: İnebolu ve İstiklal Yolu
Cennet Mekân II. Abdülhamid Han’ın İttihatçılar tarafından tahttan indirildiği tarih olan 27 Nisan 1909’dan sonra Türkiye, hızla Batılılar tarafından kültürel, siyasi, idari ve silahlı olarak işgal edilmeye başlamıştı.

İlk koparılan coğrafya Kuzey Afrika, Balkanlar, ardından Birinci Dünya Savaşı ve büyük toprak kayıplarından sonra 783 bin metrekareye sıkıştığımız ve İstiklalimize sahip çıktığımız Milli Mücadeleye kadar gelindi.

Tabi kolay gelinmedi, toprak kayıplarıyla birlikte yüzbinlerce şehit ve gazimize sebep olundu. Bugünkü topraklarımızın her metrekaresinde bir can yatmaktadır.

Ülkemizin bütünü içerisinde nice kahramanlarımız canlarını, mallarını feda etmişlerdir. Topraklarımız üzerinde yürürken bile yüzümüzün kızarması gereken bir zamandayız.

Sadece Şerife Bacı’nın, ülkemizin işgallerden kurtulması için İstiklal Yolu üzerinde; kar, fırtına içerisinde çocuğunun kundağını mermilere örterek tercihte bulunması “insan olana” yeter.

……………..  

İnebolu ve İstiklal Yolu, Milli Mücadelenin kazanılmasındaki tek kurtuluş ve çıkış kapısıdır. İstanbul’dan Anadolu’ya tek giriş noktasıdır.

İstanbul’dan Ankara’ya ulaşacak silah, mühimmat, asker ve sivil yönetici erkân, binbir zorluklarla İnebolu’ya gelir ama nasıl taşınacaktır?

 
Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim