• İstanbul 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 12 °C
  • Konya 6 °C
  • Sakarya 9 °C
  • Şanlıurfa 10 °C
  • Trabzon 9 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 2 °C
  • Bursa 9 °C

Genel Başkan Arıcan: Teknoloji büyük bir hızda yeni fırsatları ve imkânları sunuyor

Genel Başkan Arıcan: Teknoloji büyük bir hızda yeni fırsatları ve imkânları sunuyor
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Gazi Üniversite’nin düzenlediği “Teknoloji Kuşağı ile Doğru İletişim Kanalları” programına konuk oldu.

03 Mart 2022 tarihinde 10.00- 11.30 saatleri arasında gerçekleşen konferansa üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

 “Gazi Üniversitesi Vizyon Konferansları”  kapsamında çevrim içi olarak gerçekleşen programda konuşan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, “Artık teknolojinin en zirve noktalara geldiği dönemlerde olduğumuzu hissediyoruz, öyle düşünüyoruz. Ve bir teknoloji kuşağıyla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz, düşünüyoruz. Tabii ben daha önce katıldığım programlarda Z kuşağından söz ediyoruz ama asıl konuşulması gereken kuşak C kuşağı, demiştim. Kuşak üzerinden konuşmak amacıyla bunu söylemek istemiyorum ki mesele bir kuşak meselesi değil. Fakat C kuşağı diye de bir kavram oluştu son yıllarda. Connecting, Computer gibi İngilizce kavramların baş harfleri dolayısıyla C kuşağı ifadesi kullanılıyor. Yani daha çok bu teknolojik aygıtlarla, fırsatlarla sonradan karşılaşan ve bunları yeteri düzeyde etkili verimli kullanamayan insanların yaşadığı problemleri konuşmak gerektiği anlamında bunu dile getirmiştim. Tabii konu çok boyutlu. Teknoloji dediğimiz alan çok boyutlu.” dedi.

“Bugün hepimiz yoğun bir teknolojik kuşatmanın altındayız. Şu an ki toplantıyı bile teknolojinin imkânlarıyla yapmaktayız. Teknolojinin bize sunduğu en nihai, en güncel fırsatlardan yararlanıyoruz.” diye konuşan Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Ben de bir sosyal bilimci olarak, bir felsefe araştırmacısı olarak akademik faaliyetler sürdürmeye çalışmaktayım. Yüksek lisans ve doktora derslerine devam ediyorum. Yüksek lisans dersleri biraz daha felsefe odaklı ama doktora derslerinde daha güncel konular işlenmekte. Mesela güncel felsefi sorunlar diye bir dersimiz var. Tarihteki önemli filozoflar bugün yaşasalardı hangi sorunları konu ederdi ve neyi tartışırdı, soruları üzerine düşünerek tartışmalar yapmaktayız. Son 4-5 yıldır da yoğun olarak özellikle teknolojinin bize sunacağı fırsatlar, imkânlar konusunda ve bu robotik gelişmelerin, yapay zekâların bizi nereye götüreceği konusunda düşünmekteyiz. Tüm bunlar bize baş döndürücü bir hızda yeni fırsatları ve imkânları sunuyor. Neredeyse bir teknolojik aygıt tam anlamıyla hayatımıza girmeden yeni versiyonları, bir üst versiyonları çıkıyor. Tabii bununla beraber ilk olarak 2016’da daha sonra 2018’de Almanya’da Japonlar, “Süper akıllı toplum” diye endüstri 05’ı ilan ettiler. Yani tüm hayatın akıllı teknolojilerle donatıldığı bir toplum inşası. Tabii bunlar büyük imkânlar. Bir kısmını da hep beraber yaşıyoruz. Ben burada bir ayrım yapmaksızın teknoloji kuşağı derken yaygın olarak söylendiği üzere X, Y, Z kuşaklarını kast etmiyorum. Aslında hepimiz bunun içindeyiz ve hepimizin bundan sonrasını konuşmamız gerekiyor.

e1dff307-cd55-4d92-922b-b4648130e6c5.jpg

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim