• İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Ergün Yıldırım: Ateş ve nefretle siyaset yapanlar

Ergün Yıldırım: Ateş ve nefretle siyaset yapanlar
Önce Kayseri'de, Suriyelilerin evleri ateşe verildi. Tam bir vahşet ve barbarlık. Göçmenlere yönelik kışkırtma eylemi uygulamaya sokuldu. İnsanları ve evleri yakarak Türkiye'ye yön vermeye çalışan caniler bunlar.

Çok geçmeden Türkiye'nin etkili olduğu Afrin'de de buna eşlik edildi. Onlar da Türk bayraklarını yaktılar. İki provakasyon görünürde birbirine karşı ve apayrı olmalarına rağmen aslında birbirini tamamlıyorlar. Irkçılığı, göçmen düşmanlığını ve nefreti körükleyerek kullanan akıl. Bu akıl, çeşitli unsurlardan yararlanarak nefretleri belli bir siyasete transfer ediyor.

Nedir bu siyaset?

Kayseri ve Suriye'deki nefret kusmaları belli bir siyasete yarıyor. Kesinlikle sıradan, kendiliğinden ortaya çıkan refleksler değil. Halka mal edilemez. Halkı ateşleyerek nefretle siyaset yapıyorlar. Nitekim İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın verdiği bilgiler de bunu teyit ediyor: "Paylaşım yapılan hesapların %37'sinin BOT; paylaşımların %68'nini ise provokatör amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi".

İki eylem de aynı. Çünkü ikisi de savaşçı, güvenlikçi, çatışmacı ve nefretle iş yapan siyaseti temsil ediyor. Bunlar Türkiye'de hem iç siyasette hem de Suriye'de barışa doğru adımlar atma arayışında ortaya çıkıyor. Erdoğan, Esed ile görüşmeden bahsettikten iki gün sonra oluyor.

Savaşa devamdan yana olanlar, bu adımların atılmasına karşı çıkıyorlar. İlginç olan savaşçı ne kadar çok çevre ve ideoloji var! Sol çevreler de bu adımın atılmasından rahatsızlar. DEM'liler de. Muhafazakârlar da anlamakta zorlanıyor.

13 yıldır Suriye savaşı sürüyor. Göçler, yıkımlar, ölümler, bölgesel siyasi parçalanmalar, terör gruplaşmaları... Ne Esed ne de muhalefet egemen hale geliyor. Dengeler değişmiyor. Buna karşın acı ve kan artmaya devam ediyor. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/ates-ve-nefretle-siyaset-yapanlar-yazi-1878909/

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim