• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Konya 15 °C
  • Sakarya 18 °C
  • Şanlıurfa 19 °C
  • Trabzon 9 °C
  • Gaziantep 17 °C
  • Bolu 14 °C
  • Bursa 17 °C

Ergün Yıldırım: Aile, aşk ve züppe

Ergün Yıldırım: Aile, aşk ve züppe

Tip, önemli. Toplumların aktörleri onlar. İdeal kişiler. Bazen de negatif figürler. Roman, tipler üzerine kurulur. Hayatı bunlarla anlatır. Çünkü toplumun aktörleri onlar.

Züppe de bir negatif tip. Halit Ziya'nın Aşkı Memnu romanındaki Behlül bir züppe tip. Yozlaşan aile ilişkinden ortaya çıkan bir tipoloji. Yazar, romanı yazdığı dönemde yozlaşma yaşayan ailemizi anlatıyor. Tıpkı daha önce Kiralık Konak romanında bunu yapan Yakup Kadri gibi.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/aile-ask-ve-zuppe-yazi-1922316/

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim