• İstanbul 27 °C
  • Ankara 32 °C

Ergün Diler: Gizli özne

Ergün Diler: Gizli özne

SİNAN Ateş davasının başlaması, Trump'ın canlı yayında Biden'ı saf dışı etmesi ve DEMOKRATLAR'IN yeni aday üzerinde düşünmeye başlaması, CHP'nin yumuşama ile MHP'ye tavır alması, Esad ile yakınlaşmada ikinci perdenin önümüzde olması, Wikileaks'ın kurucusu Jullian Asange'ın serbest kalması gibi pek çok önemli ve iç içe geçmiş konu gündemde.
Peki bunların hepsine ayrı gözlükle mi bakılmalıydı?
Yoksa hepsi aynı kulvarda olduğu için tek bir süzgeçten mi geçirilmeliydi?
Açalım...
Trump'ın BAŞKANLIĞA gelmesi DERİN ABD'nin KÜRESELLEŞME KARŞITI pozisyon almasıyla ilgiliydi. Bir anlamda İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI ile kurulan sistemde revizyona gidilmek isteniyordu.
Çünkü ABD'nin cari açıkta rekor üstüne rekor kırması bunu zorunlu hale getiriyordu.
Washington'un en zayıf yeri burasıydı. Finansal ritim ile birlikte siyasi yelpaze de değişmeliydi. ABD KÜRESEL İTTİFAKLAR yerine yerel ortaklarla çalışacaktı. Buralarda RUSYA-TÜRKİYE öne çıkan ülkeler olacaktı. Assange ya da bir başkası ABD izin vermediği sürece GİZLİ BELGE açıklayamazdı. Açıklanıyorsa GİZLİLİĞİ bizim bilmediğimiz bir yerde ortadan kaldırılıyordu demekti. Belgeler şimdi tekrar incelense kimlerin nelerin tasfiye edildiği görülecekti!
Türkiye ile ilgili bölümlerde şimdi unutmuş olsak da çok kritik bilgiler yer alıyordu. ABD o sızıntılarda DAVUTOĞLU'na karşı tavır alırken Erdoğan'a sert çıkmıyordu. Bazı politikalar eleştirilse de BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GELECEĞİ ilk orada yazılıyordu.
Gizli belgelerde "Erdoğan BAŞKANLIK'ı getirir ya da getiremez önemli değil.
ABD uzun yıllar Erdoğan ile çalışacağını bilmek zorunda" notu düşülüyordu.
Davutoğlu'nun bölgesel politikaları ise gerçekçi bulunmuyordu. TEHLİKELİ olarak değerlendiriliyordu.
Trump-Biden tartışması ve arkasından gelen "Biden çekilsin işte yerine 10 aday" manşetleri bize yön gösterecekti. Biden seçime girerse Trump'ın işi kolaylaşacaktı. Bu da bize KÜRESELLEŞME KARŞITI politikaların hızlandığını gösterecekti. Biden'ın yerine bir başka adayın belirleme durumunda ise ABD içindeki diğer gücün Trump'a "DUR" diyeceğini anlayacaktık!

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/07/02/gizli-ozne

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim