• İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Celil Güngör: Her Şeye Rağmen 45 Yıl

Celil Güngör: Her Şeye Rağmen 45 Yıl
Kuruluşunun 45. Yılı dolayısıyla; ülkemizin önemli 45 edebiyatçısı Türkiye Yazarlar Birliği’ne dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Kitap olarak da yayımlanan metinleri sırasıyla yayınlıyoruz.

**********

Bizde kurumların ömrü kısa, hafızaları dağınık, gayeleri ile gerçek durumları arasındaki makas çok açıktır.

Bu gerçekliğimiz devlet, sivil toplum ayrımı yapmaksızın benzerlik gösterir. Bazı durumlarda devletin kimi uzvu için üç bin yıllık geçmişler icat ederken, iki yüz yıllık üç yüz yıllık müesseseleri sıfırlayıp yetmiş seksen yıllık bir ömür biçmeye çalışırız.

Öyle olmasa bir buçuk asra yakın siyasi parti tecrübesi olan bu topraklarda, bugün iktidar partisinin yaşı sadece yirmi ikidir. Tarihin kavşak noktasında olduğumuzu iddia eder; İpek yolu, baharat yolu, deniz yolu, limanlarla çevrili bir coğrafyada ticaretin, üretimin gücü olan ticarethane ve şirketlerimizin yüz yılı aşan ömürlüleri bir elin parmağını geçmez.

Müesseseleri kurmaktaki başarılarımızı, onları yaşatmakta gösteremediğimiz gerçeğinden hareketle Türkiye Yazarlar Birliğinin 45. yılına ulaşmış olması önemli bir olgudur.

Hem de bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini, gaye ve hedefleri ile arasındaki makası fazla açmadan ilk günkü canlılıkla ve giderek çeşitlendirip, zenginleştirerek sürdürmek az başarı değildir.

Kültür hayatımızın bugün pek dikkatimizi çekmeyen ama ilk başlatıldığı yıllarda anlamı ve değeri olan faaliyetler birkaç neslin ilgisini canlı tutmuştur.

Türkçe’nin Şiir Şöleni, Safahat Okumaları, Mesnevî Okumaları, Yazar Okulu, Kültür Sanat Yıllığı gibi sürekliliği olan çabalar meraklılarına derinleşebilecekleri imkânlar vermiştir.

Değerli 45 yılın tecrübelerini gelecek yıllara taşıyabilecek bir ömür temenni ediyorum.

 

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim