• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Konya 22 °C
  • Sakarya 23 °C
  • Şanlıurfa 29 °C
  • Trabzon 24 °C
  • Gaziantep 22 °C
  • Bolu 18 °C
  • Bursa 22 °C

Ardından Ne Söylediler?

Ardından Ne Söylediler?
Rahmet olsun. Sıfatların, makamların ötesinde, ideallerine adanmış bir insandı. Mehmet Akif’e özel ilgisi vardı. Batılılaşma İhaneti kitabı yakın tarihe farklı bir pencere araladı.

D. Mehmet Doğan beyi bugün yolcu ettik… Taceddin-i Velî Dergâhı haziresinde sırladığımız Mehmet ağabeyi daima rahmetle ve saygıyla anacağım… Allah gufranı ile sarsın…

En başta Türkçemize, yakın tarihin hakikatlerine, bu toprakların asaletine büyük hizmetleri olan D. Mehmet Doğan’a Mevla gani rahmetler eylesin. Mekanı cennet olsun. Onun cehdine, emeklerine ve eserlerine şahidiz.

Türkiye Yazarlar Birliği kurucu başkanı ve Şeref Başkanı Dr.Mehmed Doğan bu dünya misafirliğini ikmal eyleyerek Hakk’a yürüdü. Makamı alî, menzili mübarek, mekânı cennet, ruhu şad olsun. Düşünce dünyamıza, kültür hayatımıza, dilimize, Türkçe sözlük hazırlayarak önemli hizmetler yapan, bu konularda yapılan yanlışları işaret ederek, eleştirerek düzeltilmesine gayret eden değerli bir münevverimizdi. Türkiye Yazarlar Birliği’nin de bu konularda hizmet vermesi maksadıyla kurulmasına çalışmıştı. Ailesine, dostlarına ve Türkiye Yazarlar Birliği camiasına sabr’ı cemil diliyorum.

 

D. Mehmet Doğan ağabey, dertli olduğu kadar, neşeli, keyifli, mizahî bir bakışa sahipti. Yaptığı iş ne kadar eziyetli olursa olsun, onu bir keyfe dönüştürmeyi bilirdi. Onsuz dünya biraz daha sıkıcı. Sözünü sakınmaz, doğru bildiğinden şaşmazdı. Ruhu şâd olsun, mekânı cennet olsun.

Demek ki dosttan da yetim kalınırmış… Gani rahmet ve mağfiret niyazıyla. Mekânı cennet, makamı âli, menzili mübarek, ruhu şad olsun. Milletimizin, ailesinin, dostlarımızın başı sağ olsun. Rabbim metanet ve tahammülümüz arttırsın. Amin, amin ya muin.

D. Mehmed Doğan Ağabey’e rahmetle…
Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği önde gelen fikir ve düşünce insanı, kadim dost Mehmed Doğan Ağabey’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. En son Mehmed Âkif’in söyleşilerine ilişkin bazı sorular sormuş, aradan birkaç gün geçmeden hemen sorularımı cevaplamıştı. Hatta telefonda konuşmamızda İstanbul’a geldiğinde ziyaret edeceğini belirtmişti. Nasib! Yazdığı eserlerle fikir ve düşünce bağlamında irfanımıza büyük katkı yapmış bir münevverimizdi. Allah gani gani rahmet eyleye, mekânı cennet ola inşallah… Allah yakınlarına sabırlar vere… Biz ondan razıydık Rabbimiz de ondan razı ola….

 

1980’lere kadar Türkiye’de düşünce ortamı aydın tasallutu altındaydı. Entelektüel uyutmacası altında bir tasallut. Baro, Yargı, Üniversite, Silahlı Kuvvetler, Basın-Yayın, Devlet Okulları, Özel Okullar, Belli siyasi partiler vb. gibi varlığını da işleyişini de kurumsallaşmış  kritik noktalarını tutmuş kişiler topluluğu ve  birkaç kişiden ibaret fildişi kule sakinleri. Mehmet Doğan bu makus yapıyı  ters yüz etti.  Adete milletin  var oluş destanını yeniden yazdı. Güçlüydü, çarpıcıydı,  cesurdu. Hakikat bildiklerini söylemekten hiç vazgeçmedi…

“D. Mehmet Doğan’ın isminin başındaki D’nin Nurettin Topçu’nun hediyesi olduğunu öğrendiğimde sevgiyle gülümsemiştim. Onu diğer Mehmet Doğan’lardan ayırmak için armağan ettiği bu harfin Topçu’nun lügatinde ‘Devrimci’ anlamı taşıması ise Nurettin Topçu’ya olan muhabbetime yeni bir tuğla eklemişti. Bu, Nurettin Topçu’nun Mehmet Doğan’dan beklentisini de ortaya koyuyor olmalıydı.

Mehmet Doğan’ın hayatına baktığımızda gerçekten bir kültür devrimcisiyle karşılaşıyoruz; inandığını ifade etmekten korkmayan, davasının ete kemiğe bürünmesi için ömrünü vakfeden cesur bir kültür devrimcisiyle. Fakat o ‘D’ aynı zamanda ‘Dost’un, ‘Dava’nın, ‘Diriliş’in, ‘Dayanışma’nın, ‘Damar’ın, ‘Dem’in, ‘Deniz’in, ‘Derin’in, ‘Derviş’in ve ‘Diğerkâm’ın ‘D’sidir.”

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu ve şeref başkanı, yazar, mütefekkir, Türkçe’nin hamisi D. Mehmet Doğan beye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Cennet mekân olsun inşaallah…. Yakınlarına ,sevenlerine ve TYB camiasına taziyelerimi sunuyorum. İnna lillah ve inna ileyhi raciûn. Allah’tan geldik ve yine Allah’a döndürüleceğiz.

Türkiye’nin kültüre bakanı, batılılaşma ihanetini deşifre eden, kültür ve kimlik yoluyla milletimizin var oluş destanını Anadolu bozkırlarından tekrar yeşertmek için yarım asırdan fazla zamandır eserleriyle, tesirleriyle mücadele eden, imal-i fikir eden, kökleri üzerinden milletimizin yeniden diriliş davasına ocaklık etmiş olan, Türkçe’nin tarihi kimliği ve mana köklerine dayanarak millet sinesinden tekrar yeşertilmesi mücadelesine öncülük eden, kalem ve kelim üstadı D. Mehmet Doğan, Hakk’a yürüdü.

Mevlâ rahmet mağfiret eylesin… Mehmet ağabeyin mekânı cennet, makâmı alî olsun… Zor zamanlarda doğru bildiklerini yazmaya gayret etti… Şâhidiz…☝️
Rûhuna el-Fâtiha…

Çok Kıymetli Büyüğümüz Değerli Mehmet Doğan Hocamız
Makamınız Al-i Mekanınız Cennet olsun Peygamber efendimize komşu olun çok üzüğünüm her karşılaştığımda Abimi soruyordu Enver Fatih Nasıl diye Yüzundeki teessür ifade edilemezdi. Çok üzülürdü. Abimle Cennette Buluşun Cennet sohbetleri yapın inşallah. Kayıplara çok üzüldüm.

Cesur ve doğruları haykıran kalemiyle hep Hakk’tan, hakikatten yana oldu… Şahidiz. Rabbim rahmet eylesin. Başınız sağ olsun.

Rabbim rahmetiyle muamele etsin. İlim irfan sahibiydi. Verdiği derslerle, yazılarla, sohbetleriyle birçok insana örnek oldu.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun…
Çok güzel eserler, istifade edilecek ilim ve kültür mirası ve gök kubbede hoş bir sada bıraktı…
Kıymet bilenleri her daim anacaktır…
Rabbim rızasına erenlerden eylesin….

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çalışkan, üretgen, teşkilatcı, düşünen iyi bir Müslümandı.

TYB’ nin mimarı, Büyük Türkçe Sözlük ve Mehmet Âkif Ersoy ile ilgili çalışmaları yanında bir çok yazar ve şaire rehberlik etmiş, kültür dünyamıza her alanda bir çok katkısı olan D. Mehmet Doğan abimizin mekânı cennet olsun.

Güzel bir insan, güzel bir dava eri daha en yüce dosta, HAKK’A YÜRÜDÜ.
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan Hakk’ın rahmetine kavuştu. O, düşünmeyi, yazmayı, yazarlığı ahlaki eyleme dönüştüren inanmış bir derviş idi. Rabbim rahmet eylesin, Makamı cennet olsun. Ailesine ve dostlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İnna lilahi ve İnna ileyhi raciun. İyi bilirdik. Rabbim efendimize komşu etsin.

Yeri doldurulamayacaklardan bir aydın daha Mevlana sına kavuştu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun….

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. O güzel yazıları ile ben dahil on binlerce insanın istifadesine medar olmuş değerli bir şahsiyet idi. Rabbim onun yerini dolduracak emsal kardeşlerimizi bu ümmete nasip etsin.

Fikrin namusunu son nefesine kadar taşıyan, son devrin gerçek bir münevveriydi. Yakın tarihimize farklı bir çerçeveden bakan, daha 20li yaşlarında yazdığı “Batılılaşma İhaneti” kitabıyla bir nesle farklı ufuklar açan nev-i şahsına münhasır bir devrimciydi. Kemal Tahir’den Nurettin Topçu ‘ya, İdris Küçükömer’ den Niyazi Berkes’e kadar uzanan bir önceki dönemin saygıdeğer kişiliklerinin bir nevi sonraki kuşak aktarıcısıydı. Sıradan değil sıra dışıydı. Mekanı cennet olsun, Akif’e komşu olsun inşaallah.

Mehmet Doğan ağabeyimize Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Nur içinde yatsın. Kabri cennet olsun. Yakınlarının ve Müslümanların ve İslam aleminin başı sağolsun. Bir yıldız daha kaydı. Halis ve yiğit adam, kalem gibi kalemi de dosdoğru olan adam ebedi aleme göçtü.
“Göçtü kervan kaldık dağlar başında”.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun…
Çok güzel eserler, istifade edilecek ilim ve kültür mirası ve gök kubbede hoş bir sada bıraktı…
Kıymet bilenleri her daim anacaktır…
Rabbim rızasına erenlerden eylesin….

Anadolu irfanınin temsilcisi, Türkçe sevdalısı kıymetli kültür ve fikir adamı Mehmet Doğan abimize Cenab-ı Allah’dan rahmet dilerim. Ailesi ve Türk milletinin başı sağolsun.


Taceddin Dergâhı ve çevresinin bugünkü halinde en çok emeği geçen insandı.

Türkiye büyük bir münevverini kültür ve fikir adamını kaybetti çok üzgünüz Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun dava ve mücadele adamı olduğuna şahidiz..

İnna lillah ve inna ileyhi raciûn. Allah’tan geldik ve yine Allah’a döndürüleceğiz. Türkiye’nin kültüre bakanı, batılılaşma ihanetini deşifre eden, kültür ve kimlik yoluyla milletimizin var oluş destanını Anadolu bozkırlarından tekrar yeşertmek için yarım asırdan fazla zamandır eserleriyle, tesirleriyle mücadele eden, imal-i fikir eden, kökleri üzerinden milletimizin yeniden diriliş davasına ocaklık etmiş olan, Türkçe’nin tarihi kimliği ve mana köklerine dayanarak millet sinesinden tekrar yeşertilmesi mücadelesine öncülük eden, kalem ve kelim üstadı D. Mehmet Doğan, Hakk’a yürüdü. Merhuma Cenabı Mevla’dan gani gani rahmetler diliyoruz. Kadir Mevla makamını mekanını cennet eylesin. Cenabı Allah gufranı ile sarsın. Arkasında bir hüzün denizi bırakarak aramızdan ayrıldı. Elbette hepimiz essah dünyasına döndürüleceğiz. Sevenlerinden, talebelerinden, fatihalar ve dualar diliyoruz. Elbette bazı isimler var ki öldükten sonra da yaşamaya devam ederler. D. Mehmet Doğan üstadımız eserleriyle ve tesirleriyle milletimizin ufkunda , kültür ve irfan semalarında yaşamaya devam edecektir. Acımız derin. Bütün sevenlerine, fikir çilesine ortak olmuş yol arkadaşlarına sabır ve metanet diliyoruz. Mevla, rahmet sağanağını aziz üstadımız D. Mehmet Doğan‘ın üzerine indirsin.

KAVGAMIZIN YORULMAYAN SAVAŞÇISI MEHMET DOĞAN HOCAMIZ HAKK’A YÜRÜDÜ
bereketli, kuşatan kalemi, dost ve ağabey duruşlu, muhabbetli hali, her daim tevazu ile eğilen, gülen çehresiyle bu toprakların yetiştirdiği ender bir aydındır…
Kültür dünyamızın, mütevazı direniş yüklü serdengeçtisi: D. MEHMET DOĞAN Hocamız… Rabb’imiz ondan razı olsun.

adsiz-101.png

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah!Değerli ailesine ve sevenlerine Rabbimden sabırlar niyaz ediyorum.
Güzel insandı,dualarımızda olacak hep…

https://www.maarifinsesi.com/ardindan-ne-soylediler/

 

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim