• İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Ankara'nın kalbindeki ASBÜ bu projelerle adından söz ettiriyor!

Ankara'nın kalbindeki ASBÜ bu projelerle adından söz ettiriyor!

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, anadolugazete.com.tr'ye özel olarak verdiği röportajın ikinci bölümünde, ASBÜ'nün iş birliği içerisinde olduğu kurum ve kuruluşlardan bahsederek, hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri anlattı. Arıcan, konuyla ilgili olarak, ''Heyecan verici fikirlerimiz var. Bu fikirler doğrultusunda dijital sosyal bilimler konusunu toplum yararına kullanarak, ülkemizde bu alanda öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyoruz.'' dedi.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Musa Kazım Arıcan, anadolugazete.com.tr'ye verdiği röportajda, ASBÜ'nün öğrencilerine sunduğu avantajlardan ve gelecek dönemde hayata geçirilecek olan projelerden bahsetti. Ankara'nın kalbi Ulus'taki ASBÜ yerleşkesi ve KKTC'deki kampüsünde önemli projeleri hayata geçiren Rektör Arıcan, yeni dönem hedeflerini de ilk kez anadolgazete.com.tr'ye açıkladı. İşte o açıklamalar...

''AKADEMİK PERSONEL SAYISINDA ARTIŞ KAYDEDİLDİ''
Göreve geldiğiniz günden bugüne kadar akademik kadronuzda bir artış oldu mu? Akademisyen eksikliği yaşıyor musunuz?

Üniversitemiz bünyesindeki 7 fakülte ve 5 enstitüde akademisyen sayımız yıllar içerisinde artış göstermiştir. 2020’de toplam akademisyen sayımız 263 iken bu sayı 2024 yılında 385’e çıkmıştır.

''DERGİ ÖĞRENCİLERİN İLK YAZI TECRÜBELERİNDE ÖNEMLİ BİR İŞLEV GÖRÜYOR''
ASBÜ Kütüphane Kitap’ın öğrencilerde ve toplumdaki karşılığı nedir? Burada nasıl bir yöntem izleniyor?

ASBÜ kütüphane kitap dergisi, kütüphane birimi ile öğrencilerin ortaklaşa çıkardıkları bir dergidir. Yılda üç adet yayınlanmaktadır. Dijital olarak tüm ASBÜ mensuplarına gönderilmektedir. Dergide yazısı olan öğrencilerin bir kısmı da sosyal medya hesaplarından tanıdıklarına ulaştırmaktadır, bu da derginin daha çok çevreye ulaşmasına vesile olmaktadır. Ayrıca dergi 500 adet basılarak üniversite birimlerine ve Ankara’daki üniversite kütüphanelerine gönderilmektedir. Ortalama 24 sayfa olarak neşredilen derginin her sayısında yirmi civarında kitap tanıtım, tenkit ve kritik yazısı bulunmaktadır. Dergi, özellikle edebiyat bölümündeki öğrencilerin ilk yazı tecrübelerinde önemli bir işlev görmektedir.

Derginin önemli özellikleri arasında kitap seçiminin tamamen kritik yazısı yazacak kişiye bırakılmasıdır ki bu sayede dergideki yazı çeşitliliği her kesimden insana hitap edilebilmesini sağlamaktadır.

Son sayıda başka üniversite öğrencilerinden yazı gelmiş ve dergiye konulmuştur. Bu da Kütüphane-Kitap dergisinin benimsendiğini göstermektedir.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/ankara/ankaranin-kalbindeki-asbu-bu-projelerle-adindan-soz-ettiriyor-161670h.htm

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim