• İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

Adnan Öksüz: İliç altın madeni şirketi Anagold’dan açıklama geldi!

Adnan Öksüz: İliç altın madeni şirketi Anagold’dan açıklama geldi!
Erzincan/İliç’te meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, büyük bir çevre felaketinin oluştuğu altın madeni faciasıyla ilgili yazım üzerine, Anagold Madencilik Şirketi’nden bir açıklama geldi.

‘Cevap hakkı’ prensibine saygı göstererek, kamuoyunu da bilgilendirme anlamında bu açıklamaya yer vermek istiyorum. Buyursunlar;

* “Sayın Adnan Öksüz, Millî Gazete’de 28.06.2024 tarih ve “İliç altın madeni yeniden faaliyete geçecek; bir şartla!” başlıklı yazınızda yer alan ve gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki hususları bilgilerinize sunarız.”

* “13 Şubat 2024’te yaşanan olay sonrası Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Sabırlı Deresi’nde bulunan menfez kapatılarak Karasu Nehri’ne su çıkışı engellenmiştir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yönlendirmesi doğrultusunda Sabırlı Deresi üzerine 1 adet geçirimsiz, 1 adet geçirimli olmak üzere toplam 2 adet baraj seddesi inşa edilmiştir.”

* “Seddelerin önünde biriken sular, vidanjör ve pompalar aracılığıyla Atık Depolama Tesisine gönderilmektedir. DSİ gözetiminde, muhtemel taşkın riskini engellemek için Sabırlı Deresi’nin heyelan malzemesine temas etmeden Kuruçeşme Havzası’na ve diğer yönlere yönlendirilmesi için su alma yapıları ve HDPE (yüksek yoğunluklu polietilen) boru montajı tamamlanmıştır.”

Devamı:https://www.milligazete.com.tr/makale/20752325/adnan-oksuz/ilic-altin-madeni-sirketi-anagolddan-aciklama-geldi

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim