Yıllık, Ekonomi, Toplum ve Siyaset, İslam Dünyası, Türk Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Şiir, Hikâye, Roman, Deneme-İnceleme-Tenkit, Müzik, Basın, Sinema, TV, Folklor, Olaylar-Ödüller-Kayıplar, Nesillerin Mirası bölümlerinden müteşekkil.
Hicabi Kırlangıç'ın yayınladığı yıllığın editörü Osman Özbahçe olmuş. Yıllık Muhsin Mete'nin titiz çalışması ile redakte edilmiş. 375 sayfalık yıllık, kültür sanat hayatının dökümünü tutmak isteyenlerin elinde öenmli bir kaynak olarak yer alıyor.
TYB'nin yıllardır aksatmadan sürdürdüğü kültür ve sanat merkezli bu ısrarlı takibi TYB yıllığını tek başına büyük yıllık yapıyor.
TYB 2014 yıllığında yine güçlü kalemler var. Şiir bölümünü yazan Hayriye Ünal, 2013'ün şiir ortamını, edebiyat dergilerini ve bu dergilerdeki tartışmaları ve genel eğilimleri ele alan ufuk açıcı yazısını 2013 şiir seçkisiyle tamamlıyor.
Usta hikâyeci Necip Tosun 2014 yıllığında eleştirmenliğini konuşturuyor. 2013'ün hikâye kitaplarını tek tek değerlendiren Necip Tosun TYB yıllıklarındaki kapsamlı yıl değerlendirmelerine devam ediyor.
Funda Özsoy Erdoğan'ın yazdığı roman bölümü, roman eleştirisini gazete tanıtımlarının ötesine taşıyan yetkin bir yazı. Aşağıya aktardığımız yazısında 2013'te yayınlanan romanları anlatım tekniklerine varıncaya değin inceleyen Erdoğan, romanımızın 2013 fotoğrafını çekiyor.
Genç şairlerimizden İdris Ekinci eleştirimizin genel görünümünü incelediği yazısında meseleyi eleştiri kitaplarıyla somutlaştırıyor. Eleştirimizin sorunları 2013'te yayınlanan eleştiri kitaplarıyla, tartışma başlıklarıyla birlikte veriliyor.
Dil konusundaki çalışmalarıyla tanınan İbrahim Demirci'nin yazdığı dilimiz bölümünde dil konusunda yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendiriliyor.
Dergiler konusunda kendine özgü bir uzmanlığa ulaşan Yusuf Turan Günaydın dergiler bölümünü bu yıl değişik bir bakış açısıyla ele alıyor. Üç derginin şair ve yazarlarını karşılaştıran Günaydın, dergiler arasındaki geçişlerin ortadan kalkmak üzere olduğunu gösteriyor.
Gazeteci Ahmet Varol tarafından değerlendirilen İslâm Dünyası, Doç. Dr. Salih Yılmaz tarafından ele alınan Türk Dünyası bölümlerinde 2013'e ilişkin güçlü tespitler yapılıyor.
Türk siyaseti ve ekonomisi 2013 yılında ciddi sınavlardan geçti. Siyaset, ekonomi ve basın bölümlerinde 2013 olayları ayrıntılı değerlendirmelere tâbi tutuldu. Ercan Yıldırım siyaseti, Prof. Dr. Murat Yülek ekonomoyi, Ali Sali basını değerlendirdi. Doç. Dr. İhsan Toker'in yazdığı Dinî Hayatımız bölümü yıl boyunca yapılan din eksenli tartışmaları ele aldı.
Nebahat Konu Yılmaz'ın büyük emek ürünü müzik yazısı, alandaki çalışmaları kuyumcu titizliğiyle bir araya topladı. Genç yönetmenlerimizden Faysal Soysal'ın kaleme aldığı 2013 yılında sinemamız yazısı sinemamızın yapısal sorunlarına eğildi. Tespitlerini tek tek ele aldığı filmlerle örnekledi. Gülcan Tezcan sinema alanındaki gelişmeleri büyük fotoğrafta topladı.
Usta hikâyeci Sadık Yalsızuçanlar televizyon bölümünü yazdı. Televizyon ve kanal değerlendirmeleri yapan Yalsızuçanlar televizyon yayıncılığının karakteristik noktalarını gösterdi.
TYB 2014'ün sürprizi Nesillerin Mirası başlıklı bölüm. Büyük bir tecrübenin, emeğin, birikimin somutlaşması olarak aramızda yaşayan kıymetli insanlarımızı sizlerle buluşturmayı amaçlayan bu bölümün bu yılki konuğu Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay. Süleyman Hayri Bolay'la yapılan konuşmayı Dilara Coşkun gerçekleştirdi.
Osman Özbahçe tarafından hazırlanan TYB 2014 Kültür ve Sanat Yıllığının klâsik bölümlerinden olaylar ve insanları İbrahim Ulvi Yavuz, folklor bölümünü Ahmet Şenol yazdı. 2013'ün olayları ve kayıpları bağlamında küçük bir almanak niteliğindeki olaylar ve insanlar, güncel tarihçiliğin kıymetli örneklerinden birisi olarak TYB 2014'te yerini aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.